fbpx Fødselsdagskage 🎁🎊 | opskrifter | GastroFun.dk

Fødselsdagskage

Fødselsdagskage
Sidst ĂŚndret:
Onsdag den 6. marts, 2019 - 12:03
Beskrivelse

Her er opskriften pü min datters fødselsdagskage. Det er en chokoladekage og en chokolade/kanelcreme, der er pyntet med en smørcrem

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
6 spsk Kakao
250 g Hvedemel
300 g Sukker
1 tsk Natron
1 tsk Bagepulver
1 knsp Salt
150 g Smør (Smeltet)
1⁄2 dl MĂŚlk
2 spsk Kakao
2 spsk Smør (Blødt)
1 tsk Kanel
250 g Smør (Blødt)
  Vaniljeessens (Efter smag)
Vejledning

Chokoladekagen:

Start med at blande de tørre ingredienser; kakao, hvedemel, sukker, natron, bagepulver og salt i en skül.

TilsÌt Ìggene under piskning et ad gangen og herefter smørret. Til sidst kommes mÌlken i. MÌngden varierer lidt afhÌngig af vejret (luftfugtiheden). Sü kom en smule i ad gangen indtil du er tilfreds med konsistensen. Den skal vÌre lind og en smule sej.

Kog kagendejen i en prinsesse bageform og bag den ved 170 grader (almindelig ovn) i cirka 30 minutter.

Lad den køle af bagefter.

 

Kakao/kanelcreme: 

Bland flormelis, kakao og kanel i en skül. TilsÌt det bløde smør under piskning, sü det klumper.

Til sidst kommes en smule mĂŚlk i til du har den rette konsistens.

 

Smørcreme:

Pisk smørret i en skül, indtil det er luftigt.

Kom løbende flormelis i under piskning og bliv ved indtil cremen er glat. Til sidst kommes vaniljeessensen i og den skal bare omrøres i cremen.

Kom cremen i en sprøjtepose med et tyl efter eftet valg.

 

Samling af kagen:

Fordel kakao/kanelcremen henover chokoladekagen.

Lav mønstre efter eget valg med smørcremen og kagen er klar til servering.

Jeg pyntede min med en barbiedukke (fra sĂŚttet) og stjerner - men det er kun fantasien der sĂŚtter grĂŚnser.

Fødselsdagskage

Noter

Kageformen er købt her hos Bagetid.dk.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier