fbpx ✅Foccacia med rosmarin og havsalt | opskrift på Gastro Fun

Foccacia med rosmarin og havsalt

Foccacia med rosmarin og havsalt
Underrubrik
Nemt lækkert Focaccia til hverdag og fest
Beskrivelse

Findes der noget meget hyggeligere end at sidde nippe til et lækkert brød under festlige lejligheder? Vores opskrift er på en italiensk foccacia er lækker, relativ hurtigt at lave og den pynter på et ethvert spisebord.

Udbytte
1 bradepande
Forberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
2 timer, 50 minutter
Ingredienser
25 g Gær
5 dl Vand (lunken vand)
500 g Tipo 00
2 tsk Groft salt
  Olie
Vejledning

Opløs 25 g gær i 5 dl lunken vand, tilsæt 2 tsk. salt og 500 g mel ( bland lige det mel du har i skuffen)

Ælt dejen godt, den skal klister lidt til bordet. Lad dejen hæve i en meldrysset (eller smurt med olie) skål i 30 min under et klæde.

Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dejen ud, til den fylder pladen ud.

Tryk fordybninger i dejen med fingerne.

Lav en blanding af olie, salt og rosmarin ( eller hvad skabt byder på) og smør det ud over dejen.

Lad dejen hæve i 30 min, mens ovnen bliver varm. 

Bag brødet ved 220 grader i 20-25 min

Lad det køle på en bagerist.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også