fbpx Flerkornsbrød | opskrifter | GastroFun.dk

Flerkornsbrød

Flerkornsbrød
Underrubrik
Meget velsmagende brød til ostebord eller madpakken
Sidst ændret:
Fredag den 1. november, 2019 - 15:51
Beskrivelse

Langtidshævet brød med god svampet krumme og sprød, smagfuld skorpe.

Jeg blev inspireret af Anettes flotte franskbrød, men ville bruge langtidshævning og have mere fuldkorn og kerner i brødet, så jeg måtte prøve at omregne tingene.

Resultatet blev faktisk perfekt med hensyn til smag og udbagning uden at være tørt. Det er stadig ikke blevet tørt efter fire dage

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Brød
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Hviletid
0 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
8 g Gær
14 g Sukker
27 g Olie (Smagsneutral f.eks. rapsolie)
250 g Ølandshvedemel (Fuldkorn)
500 g Vand
35 g Hørfrø
30 g Sesamfrø
100 g Knækkede hvedekerner (Kogt op med 233 g vand 6-10 timer før dejen røres sammen)
Vejledning

Dag 1:

  1. Kom gær, sukker, salt, olie og vand i en røreskål
  2. Rør det sammen på en røremaskine eller ved håndkraft
  3. Tilsæt melet lidt efter lidt undervejs, og ælt indtil dejen er blevet smidig, glat og slipper skålen
  4. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve natten over ved 13-15 grader C (udestuen er perfekt)

 

Dag 2:

  1. Sæt dit bagestål i ovnen og en bradepande på nederste ribbe
  2. Tænd ovnen på 275 grader C alternativt 250 grader C varmluft, og lad bagestålet varme op med ovnen
  3. Hæld dejen ud på et bord drysset med mel
  4. Form nu dejen indover sig selv. Gør det i alt fem gange, indtil brødet er stramt
  5. Klem dejen sammen ved samlingen
  6. Læg brødet med samlingen opad
  7. Sæt nu brødet til hævning i 90 minutter
  8. Tag en spids kniv og læg et 2 - 3 centimeter dybt snit på langs i brødet. Her hæver brødet "ud ad" under bagningen, hvilket giver den flotte form. Lav eventuelt nogle mindre, skrå pyntesnit også. Disse små snit skal ikke være særligt dybe
  9. Drys godt med mel på brødet, så skorpen bliver lækkert sprød uden at blive brændt
  10. Sæt forsigtigt brødet i den nu opvarmede ovn
  11. Smid ½ dl varmt vand ind i bradepanden på nederste ribbe
  12. Bag først brødet i 5-10 minutter på fuldt knald
  13. Skru herefter ned på 225 grader C alternativt 200 grader C varmluft og bag brødet i yderligere 25-30 minutter
  14. Tag herefter det færdigbagte brød (>95 grader C i kernetemperatur) ud af ovnen og sæt det til afkøling på en bagerist, inden det skæres i skiver
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Franskbrød
Opskrift
Anette
Franskbrød
Opskrift
AndersC
Langtidshævede brød
Opskrift
Anette
Langtidshævet boller
Opskrift
Anette

Kommentarer