fbpx ‚úÖūüćěFladbr√łd | opskrifter | GastroFun.dk

Fladbr√łd

Fladbr√łd
Beskrivelse

Fladbr√łd¬†bruges til f.eks. shawarma, falafler, tortillas, quesedilla eller bare wraps. De smager ogs√•¬†godt med et fyld af¬†salat, laks og¬†dressing.

Br√łdene smager ogs√• sk√łnt som tilbeh√łr til f.eks. supper, og de er tilmed hurtige og nemme at bage.

Udbytte
16 stk.
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
4 dl Vand
1⁄2 spsk Salt (flagesalt)
150 g Tipo 00 (kan erstattes af alm. hvedemel)
1⁄2 pk G√¶r (25 gram)
450 g Hvedemel
  Hvedemel (til √¶ltning og udrulning )
Vejledning

Start med at smuldre gæren i en skål og bland den med vand og salt.

Pisk med et h√•ndpiskeris, til g√¶ren er opl√łst.

Tils√¶t¬†mel og r√łr¬†dejen¬†grundigt sammen.

√Ült dejen i cirka¬†8 minutter, den m√• godt v√¶re lidt fugtig, men skal¬†slippe sk√•len.¬†Tils√¶t mere mel, hvis den f√łles for v√•d.

Lad dejen hæve i 45 minutter under et klæde. 

Del dejen op i 12-16 boller.

Rul hver bolle ud til et rundt fladbr√łd med en tykkelse p√• et par millimeter. Brug rigeligt¬†med mel, s√• dejen ikke h√¶nger fast p√• bordet.

Opvarm en jernpande - det giver det bedste resultat, men du kan naturligvis også bruge en almindelig stegepande. 

Bag fladbr√łdene¬†p√• den meget varme pande (uden fedtstof) i cirka 30 sekunder p√• hver side. uden fedtstof. Skru varmen s√• h√łjt op, den kan komme,¬†s√• bliver br√łdene bedst.

N√•r du l√¶gger fladbr√łdet p√• panden, kan du med det samme se, at det lynbager, da der fremkommer¬†store luftlommer, som s√• bliver sl√•et ned¬†igen, n√•r man vender br√łdet. Luftlommerne er med til at give br√łdene¬†den rigtige konsistens.

Server br√łdene straks efter, de er bagt. De kan ogs√• fryses, men g√łr det straks efter bagningen.

Fladbr√łd

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier