fbpx ✅🍞Fladbrød | opskrifter | GastroFun.dk

Fladbrød

Fladbrød
Beskrivelse

Fladbrød bruges til f.eks. shawarma, falafler, tortillas, quesedilla eller bare wraps. De smager ogsü godt med et fyld af salat, laks og dressing.

Brødene smager ogsü skønt som tilbehør til f.eks. supper, og de er tilmed hurtige og nemme at bage.

Udbytte
16 stk.
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
4 dl Vand
1⁄2 spsk Salt (flagesalt)
150 g Tipo 00 (kan erstattes af alm. hvedemel)
1⁄2 pk GĂŚr (25 gram)
450 g Hvedemel
  Hvedemel (til ĂŚltning og udrulning )
Vejledning

Start med at smuldre gÌren i en skül og bland den med vand og salt.

Pisk med et hündpiskeris, til gÌren er opløst.

TilsÌt mel og rør dejen grundigt sammen.

Ælt dejen i cirka 8 minutter, den må godt være lidt fugtig, men skal slippe skålen. Tilsæt mere mel, hvis den føles for våd.

Lad dejen hÌve i 45 minutter under et klÌde. 

Del dejen op i 12-16 boller.

Rul hver bolle ud til et rundt fladbrød med en tykkelse pü et par millimeter. Brug rigeligt med mel, sü dejen ikke hÌnger fast pü bordet.

Opvarm en jernpande - det giver det bedste resultat, men du kan naturligvis ogsü bruge en almindelig stegepande. 

Bag fladbrødene pü den meget varme pande (uden fedtstof) i cirka 30 sekunder pü hver side. uden fedtstof. Skru varmen sü højt op, den kan komme, sü bliver brødene bedst.

Nür du lÌgger fladbrødet pü panden, kan du med det samme se, at det lynbager, da der fremkommer store luftlommer, som sü bliver slüet ned igen, nür man vender brødet. Luftlommerne er med til at give brødene den rigtige konsistens.

Server brødene straks efter, de er bagt. De kan ogsü fryses, men gør det straks efter bagningen.

Fladbrød

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier