fbpx ✅Fish and chips | opskrifter | GastroFun.dk

Fish and chips

Fish and chips
Beskrivelse

Fish and chips smager altid dejligt og det er faktisk ikke særligt svært at lave selv. Fra man går starter op ved at tænde frituregryden til man sætter tænderne i en lækkert og sprødt stykke fisk går der kun 30 minutter. 

Opskriften her prøver at beskrive hvad du skal gøre hvornår for at kunne lave retten så hurtigt.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
300 g Torsk
  Salt
150 g Hvedemel
1 spsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt
1 dl Danskvand
1 dl Vodka (Smagsneutral alkohol)
1⁄2 tsk Sennep
1⁄2 tsk Hvidvinseddike
1 1⁄2 dl Rapsolie (Cirka mængde)
  Citronsaft (Efter smag)
  Peber (Hvid. Efter smag)
  Salt (Efter smag)
Vejledning

En af de vigtigste ting når man laver fish and chips er at bruge en varm olie på cirka 185 grader. Derfor start med at tænde for din frituregryde eller gryde med olie, så den når op i temperatur.

Tag din fisk ud af posen og drys groft salt henover den på begge sider. Det er med til at trække væske ud af fisken og gør den mere saftig. Processen kaldes gourmetsaltning.

Så er det med at få rørt din beignet-dej sammen. Det er den dej som fisken vendes i. Det kaldes også en øldej, men vi bruger danskvand og vodka i stedet for øl. Det smarte ved at bruge alkohol er at det fordamper så snart det rammer den varme olie i gryden og det er med til at gøre den ekstra luftig og sprød.

Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen og tilsæt så vodka og danskvand. Dejen skal piskes kraftigt og være uden klumper. Hvis den føles for tyk, så tilsæt blot en smule ekstra danskvand.

Efter 15 minutter skylles fisken under den kolde vandhane, så saltet fjernes. Tør fisken godt af igen bagefter, gerne med et rent viskestykke. Lad den gerne stå i et par minutter og tørre.

Rør din mayonnaise sammen: Placer en æggeblomme i bunden af et højt glas/skål og tilsæt sennep og hvidvinseddike. Pisk blommerne stive med en stavblender med piskeris på. Har du ikke stavblender, så brug en skål og et piskeris i stedet for. Når massen skummer, tilsæt så dråber af olien løbende, stadig under kraftig piskning. Massen tykner stille og roligt og bliv ved indtil du har en tyk mayonnaise. Smag den til med citronsaft, hvid peber og flagesalt.

Placer dine torskefileter i beignetdejen og kom dem i frituregryden. Det er lettest at gøre med hænderne. Pas på med ikke at komme for mange i på en gang, da det sænker temperaturen på olien.

De skal have 4-6 minutter, så dejen bliver sprød og fisken bliver tilberedt.

Server retten med f.eks. pommes frites eller et godt stykke brød.

Fish and chips

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier