Firecracker chicken

Firecracker chicken
Sidst ændret:
Mandag den 4. januar, 2021 - 09:33
Beskrivelse

Mit bud på den dejlige kinesiske ret: Firecracker chicken.

Kyllingen serveres i en dejlig stærk sauce, der er en kombination af stærk, syrlig og sød.

Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Marinade)
3 Chili (rød eller grøn - skåret)
5 spsk Chilisauce (efter smag - du kan f.eks. nøjes med 4 spsk.)
3 1⁄2 spsk Honning
4 spsk Soya
2 fed Hvidløg (presset)
2 spsk Ketchup
  Fiskesauce (et par dråber)
1 spsk Tamarind
1 tsk Hvid peber
1 tsk Peber (sort)
  Frisk ingefær (lidt - revet)
1 1⁄2 tsk Chiliflager
2 Chili (rød - hele og tørret )
  Salt (efter smag)
200 g Kylling (uden knogler - skåret i enten strimler eller tern)
  Opskriftsgruppe (Tilberedning)
  Olie (til stegningen)
1⁄2 Peberfrugt (grøn)
2 Forårsløg (kun den hvide del)
1 Lime
  Opskriftsgruppe (Tilbehør)
  Ris
  Lime
Vejledning

Marinaden

Tilføj alle ingredienserne til en skål sammen med kyllingen.

Lad det stå natten over eller som minimum et par timer.

 

Tilberedning

Varm noget olie op i en wok og tilføj nu kun den marinerede kylling - husk du skal IKKE tilføje resten af marinaden/sovsen som kyllingen har ligget i.

Det skal du bruge senere.

Når kyllingen er færdigstegt, tilføjes grøntsagerne, den resterende marinade/sovs, saften fra 1 lime og bouillonen.

Steg det sammen i et par minutter.

Server med ris og noget frisk lime.

Kilde

Følg mig på Instagram her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier