fbpx 🎂Festkage🍰 | opskrifter | GastroFun.dk

Festkage

Festkage
Underrubrik
Sprød kiksebund, konfektagtig blondiebunde, karamellag, hvid chokolademoussé og på toppen karamel og chokoladepynt
Sidst ændret:
Torsdag den 2. januar, 2020 - 09:06
Beskrivelse

Så blev nytårskagen klar.... 🤗

Og nu til kagen: sprød kiksebund, konfektagtig blondiebunde, karamellag, hvid chokolademoussé og på toppen karamel og chokoladepynt...🤗

Den ER faktisk ret simpel; en del elementer, men enkle hver især... 😊

Ha den bedste aften! 😘🎉

Nytårskage


Nytårskage (6 -8 pers, Ø16 cm)

Sværhedsgrad
Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Hviletid
8 timer
Tid i alt
10 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kiksebund)
50 g Smør
1 spsk Brun farin
1 tsk Flagesalt
  Opskriftsgruppe (Blondiebund)
75 g Smør
2 Æg
50 g Sukker
1⁄2 spsk Citronsaft
40 g Mel
  Opskriftsgruppe (Karamellag)
1 ds Karamelliseret mælk (dulce de leche)
  Opskriftsgruppe (Hvid chokolademoussé)
  Husblas (3 blade)
5 dl Fløde
Vejledning

Kiksebund

Blend kiksene, smelt smørret og bland begge dele i en skål sammen med farin og flagesalt.

Rør godt sammen og hæld det i en springform (Ø16cm).

Tryk det godt ned i bunden af formen, så der dannes en bund.

Sæt på køl.

 

Blondiebund

Tænd ovnen på 180 grader.

Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde.

Pisk æg og sukker luftigt.

Rør chokolademassen i æggemassen og vend citronsaft og mel i.

Hæld i en springform (Ø16cm) og bag i cirka 25 minutter.

Afkøl, tag ud af springform og læg den ovenpå kiksebunden.

 

Karamellag

Smør din dulce de leche ovenpå blondiebunde.

Gem dog lige 1/2 dl til pynt.

 

Hvid chokolademoussé

Udblød husblassen i koldt vand.

Hak chokoladen fint, opvarm fløden til kogepunktet og smelt husblassen i.

Hæld fløden over chokoladen og rør sammen til glat masse.

Har du en spiral silikoneform, hælder du noget af chokofløden i den nu og putter i fryser.

Sæt resten på køl.

Når chokofløden er HELT afkølet, pisker du den til en let moussé.

Tag 1/2 dl fra til pynt og og put resten på karamellaget.

Sæt på køl til mousséen har sat sig.

 

Pyntning

Nu kan du pynte din kage; tag spiralen ud af fryser, læg den på og put hhv. din moussé og karamel i forskellige sprøjteposer.

Lav evt også en, hvor du har vendt lidt moussé og karamel sammen.

Pynt efter din fantasi og tilføj evt lidt krymmel og skovsyre 😊

Source

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Mad til parmiddag
Artikel
Redaktion