fbpx ✅Fermenterede asparges | opskrifter | GastroFun.dk

Fermenterede asparges

Fermenterede asparges
Sidst ændret:
Torsdag den 4. juni, 2020 - 14:38
Beskrivelse

Som sagt er sæsonen for asparges ret kort. Ved at fermentere asparges kan vi nyde, det hvide guld fra de danske marker i længere tid.

Altså, vi sørger for at have et lækkert forråd til de mindre spændende sæsoner. 😊

Du kender måske til surkål og kimchi, hvor kål masseres med salt for at frigive væsken fra kålen. Denne opskrift med asparges er lavet med en saltlage.

Har du lyst til at nørde endnu mere med fermentering, så kan jeg varmt anbefale de to bøger Fermentering og Fermentering 2.0 fra Aarstiderne.

Der bliver gået i dybden med fermenting og fermenteringens mange historier.

Det er spændende læsning, kan jeg godt afsløre. 👌

Fermenterede asparges

Opskrift på fermenterede hvide asparges kommer her👇

Sværhedsgrad
Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
0 minutter
Hviletid
24 timer
Tid i alt
25 timer
Ingredienser
30 g Salt (uden jod)
1 l Vand
Vejledning

Asparges skylles og skrælles og de træede ender skæres eller knækkes af.

Skær dine asparges til, så de kan stå lodret i det glas du vælger at benytte (jeg anbefaler et patentglas).

Der skal være cirka 3 cm frirum op til låget.

Sørg for at pakke dem godt og stramt i glasset.

Kog 1 liter vand op med 30 gram salt (helst salt uden jod).

Lad det køle ned og hældes derefter over aspargesene.

Læg et kålblad ovenpå dine asparges som låg, og for at være sikker på de konstant er under saltlage.

Luk låget på patentglasset til, og stil dem nu ved stuetemperatur, cirka 20 grader, i skygge/mørke uden direkte sol.

Åben låget 1 gang om dagen i den første uge cirka, for at frigive det tryk der opstår i glasset.

Efter 1 uge er det ikke nødvendigt at åbne glasset hver dag.

Så kan du nøjes med en gang imellem.

Efter cirka 10 dage er de færdige.

Det afhænger selvfølgelig af temperaturen.

Står de varmt, går processen hurtigt, men det er ikke ensbetydende med at smagen er klar.

Står de for koldt vil processen tage længere tid.

Smag på dem løbene for at følge processen.

Når de er færdige skal de smage salt og syrligt.

Brug rene skeer/gafler/pincetter når du tager noget for glasset.

Stilles nu på køl for at standse processen (eller processen standser aldrig rigtig helt).

Oplever du at saltlagen løber over, når du åbner glasset den første uge, så er det helt normalt.

Et godt fif er, at have lidt ekstra saltlage stående, hvis alle asparges ikke er dækket.👩‍🍳

Fermenterede asparges

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Forårstid er aspargestid
Artikel
Redaktion
Syltede hvide asparges
Opskrift
Per Asmussen
Sauerkraut
Opskrift
Per Asmussen
Hurtig kimchi
Opskrift
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier