fbpx Familien Kjeldgaards falafler | opskrifter | GastroFun.dk

Familien Kjeldgaards falafler

Falafler kan bruges til mange ting. Blandt andet er de rigtig gode til en salat som her.
Sidst ændret:
Fredag den 31. juli, 2020 - 15:54
Beskrivelse

Falafler er et fremragende alternativ til de retter hvor du ellers ville bruge kød. Det kunne f.eks. være i pitabrød, pastasaucer eller på en salat som her.

Mulighederne er uendelige, så det er bare om at komme i gang med at lave de her overraskende nemme lækkerbiskener.

Sværhedsgrad
Udbytte
35 Styk
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
400 g Kikærter (Skal være udblødte)
2 bdt Persille
2 Løg
4 fed Hvidløg
1 Chili (Frisk)
5 tsk Koriander (Stødt)
5 tsk Spidskommen (Stødt)
1 spsk Salt
2 Citroner (Saften)
4 spsk Rasp
3 Æg
1 l Fritureolie (Eller rapsolie)
Vejledning

Vigtigt! Husk at lægge kikærterne i blød i vand natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, bliver massen meget blød og vil ikke hænge sammen. 

​​​​​​Brug enten en kødhakker eller en foodprocessor til at blande ingredienserne. 

1. Kom alle ingredienserne i kødhakker eller foodprocessor (på nær æg og olie), og kør det til det har samlet sig til en masse. Den behøver ikke og være meget fint, men kikærterne skal helst ikke være hele, da massen så vil falde fra hinanden

2. Smag til med ekstra krydderier eller citronsaft, hvis du synes det mangler lidt

3. Tilføj æggene og vend det sammen med massen

4. Form til kugler på størrelse med golfbolde

5. Put olien i en lille gryde, og varm den op til 170 grader

6. Put nu forsigtigt 4-5 falafler i ad gangen og lad dem være i olien i 3 minutter

Nu er de klar til at blive spist i din yndlingsmad 😁 Opbevar dem på køl eller frys dem ned til senere brug. 

Noter

I Maddysten lavede vi over 100 falafler til vores pitabrød og hver og en blev spist. Så vi kan næsten garantere, at hele familien vil synes om denne opskrift 

Kilde

Opskriften er udviklet af Familien Kjeldgaard

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier