fbpx ‚úÖDyrerygūü•© sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Dyreryg sous vide

Dyreryg sous vide
Sidst ændret:
Mandag den 2. december, 2019 - 10:12
Beskrivelse

Det giver selvf√łlgelig ikke mening udelukkende at spise godt, n√•r man enten spiser ude, eller n√•r der er en helt s√¶rlig anledning p√• hjemmefronten. Man kan sagtens spise l√¶kkert og sp√¶ndende p√• en onsdag, hvis man sp√łrger os.

N√•r der kommer g√¶ster p√• bes√łg, m√• menuen alt andet lige gerne v√¶re ekstraspeciel - det er bare s√•dan, vi mennesker nu engang er indrettet, og det skal der bestemt ogs√• v√¶re plads til.

Vores venner og bekendt m√• jo gerne blive lidt imponerede over menuen, og p√• det personlige plan kan vi mennesker jo godt lide at kr√¶se lidt om dem, vi holder af - og m√•ske ogs√• selv f√łle, at vi faktisk har gjort os ekstra umage i en given anledning.

Dette er en dejlig sous vide tilberedt dyreryg med vildtsovs.

Retten serveres med syltede æblekugler, jordskokkepuré og solbærmarmelade.

Opskriften lever op til #kandetsousvides på alle måder, da alle del-elementer er forbi vandbaddet.

Vi har opskriften fra bogen: "G√¶stemad med sous vide", hvor forfatteren¬†Peter Friehling skriver f√łlgende om opskriften:

"L√¶kker dyreryg, som smager af vildt, og med tilbeh√łr med stor variation af smage, som komplementerer dyresmagen."

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dyreryg sous vide)
  Salt
  Sm√łr (til bruning)
  Opskriftsgruppe (Dyrefond sous vide)
  Afpuds (og ben fra dyreryg)
  Olie (smagsneutral)
100 g Champignon
  Bladselleri (1 st√¶ngel)
70 cl R√łdvin (1 flaske)
1 l Vand
  Opskriftsgruppe (Dyresovs)
  fond (1 portion dyrefond (ovenst√•ende))
2 1⁄2 dl Fl√łde
  Salt
  Opskriftsgruppe (Jordskokpur√© sous vide)
100 g Sm√łr
4 tsk Salt
4 spsk Citronsaft
  Opskriftsgruppe (Syltede √¶blekugler sous vide)
2 dl Sukker
1 knsp Salt
1⁄2 dl Vand
  Opskriftsgruppe (Solb√¶rmarmelade sous vide)
250 g Solbær
250 g Sukker
Vejledning

Dyreryg sous vide

Enkelt, godt k√łd, som skal behandles varsomt:

Skær de 2 fileter af dyreryggen, og puds dem pænt af.

Gem afpuds og ben til fonden.

Salt fileterne med salt svarende til 1 % af vægten på fileterne.

Vakuumpak fileterne, og tilbered i 45 minutter ved 53 ¬įC sous vide.

 

Dyrefond sous vide

Med ben og afpuds fra en hel dyreryg får du ikke bedre udgangspunkt for en fond:

Sm√łr ben og afpuds fra dyreryggen ind i olie, og brun i ovnen i 30 minutter ved 250 ¬įC.

K√łl af.

Sk√¶r l√łg, guler√łdder, champignoner og bladselleri i skiver, og steg dem brune i olie.

Tils√¶t r√łdvin, og lad den koge ind til halv m√¶ngde.

Tils√¶t krydderier og afk√łl.

Vakuumpak alle ingredienserne, og tilbered det hele ved 85 ¬įC i 24 timer¬†sous vide.

Si fonden igennem et kl√¶de, og afk√łl.

 

Dyresovs

Dyb, cremet sovs med masser af vildt-smag:

Kog dyrefonden ind til en ¬Ĺ liter.

Tils√¶t fl√łden.

Jævn sovsen, og smag den til med salt.

 

Jordskokpuré sous vide

Dejlig, glat puré på jordskokker fint afrundet af godt med citron og salt:

Skrub jordskokkerne rene, og skær dem i mindre stykker.

Vakuumpak dem sammen med de √łvrige ingredienser, og tilbered i 2 timer ved 85 ¬įC¬†sous vide.

Blend puréen glat.

 

Syltede æblekugler sous vide

Der skal surt til, og sous vide-syltede √¶bler holder deres facon perfekt, selvom de er tilberedt til fuld m√łrhed:

Bland en syltelage af sukker, eddike, salt og vand.

Skær æblerne i kugler eller store tern.

Vakuumpak dem med syltelagen.

Tilbered ved 85 ¬įC i 2 timer¬†sous vide.

 

Solbærmarmelade sous vide

Bland solbær og sukker, og vakuumpak blandingen.

Tilbered ved 85 ¬įC i 2 timer¬†sous vide.

Afk√łl.

Source

Gæstemad med sous vide

Bogen kan k√łbes her.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



‚Äʬ†¬† ¬†Vi har f√łlgende 2 guides, der kan hj√¶lpe dig til at finde den rigtige¬†sous vide stav¬†eller¬†sous vide maskine/kar.
‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring sous vide¬†her.
‚Äʬ†¬† ¬†Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, s√• kan du f.eks. bes√łge:

Sociale medier
Læs også
Bogen: "Sous vide i hverdagen"
Artikel
Redaktion
Krondyrfilet sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Pocheret pære (sous vide)
Opskrift
Forlaget Turbine
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Mad til parmiddag
Artikel
Redaktion