fbpx ‚úÖDyrerygūü•© sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Dyreryg sous vide

Dyreryg sous vide
Sidst ændret:
Onsdag den 11. december, 2019 - 12:23
Beskrivelse

Det giver selvf√łlgelig ikke mening udelukkende at spise godt, n√•r man enten spiser ude, eller n√•r der er en helt s√¶rlig anledning p√• hjemmefronten. Man kan sagtens spise l√¶kkert og sp√¶ndende p√• en onsdag, hvis man sp√łrger os.

N√•r der kommer g√¶ster p√• bes√łg, m√• menuen alt andet lige gerne v√¶re ekstraspeciel - det er bare s√•dan, vi mennesker nu engang er indrettet, og det skal der bestemt ogs√• v√¶re plads til.

Vores venner og bekendt m√• jo gerne blive lidt imponerede over menuen, og p√• det personlige plan kan vi mennesker jo godt lide at kr√¶se lidt om dem, vi holder af - og m√•ske ogs√• selv f√łle, at vi faktisk har gjort os ekstra umage i en given anledning.

Dette er en dejlig sous vide tilberedt dyreryg med vildtsovs.

Retten serveres med syltede æblekugler, jordskokkepuré og solbærmarmelade.

Opskriften lever op til #kandetsousvides på alle måder, da alle del-elementer er forbi vandbaddet.

Vi har opskriften fra bogen: "G√¶stemad med sous vide", hvor forfatteren¬†Peter Friehling skriver f√łlgende om opskriften:

"L√¶kker dyreryg, som smager af vildt, og med tilbeh√łr med stor variation af smage, som komplementerer dyresmagen."

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 5 minutter
Tid i alt
2 timer, 35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dyreryg sous vide)
  Salt
  Sm√łr (til bruning)
  Opskriftsgruppe (Dyrefond sous vide)
  Afpuds (og ben fra dyreryg)
  Olie (smagsneutral)
100 g Champignon
  Bladselleri (1 st√¶ngel)
70 cl R√łdvin (1 flaske)
1 l Vand
  Opskriftsgruppe (Dyresovs)
  fond (1 portion dyrefond (ovenst√•ende))
2 1⁄2 dl Fl√łde
  Salt
  Opskriftsgruppe (Jordskokpur√© sous vide)
100 g Sm√łr
4 tsk Salt
4 spsk Citronsaft
  Opskriftsgruppe (Syltede √¶blekugler sous vide)
2 dl Sukker
1 knsp Salt
1⁄2 dl Vand
  Opskriftsgruppe (Solb√¶rmarmelade sous vide)
250 g Solbær
250 g Sukker
Vejledning

Dyreryg sous vide

Enkelt, godt k√łd, som skal behandles varsomt:

Skær de 2 fileter af dyreryggen, og puds dem pænt af.

Gem afpuds og ben til fonden.

Salt fileterne med salt svarende til 1 % af vægten på fileterne.

Vakuumpak fileterne, og tilbered i 45 minutter ved 53 ¬įC sous vide.

 

Dyrefond sous vide

Med ben og afpuds fra en hel dyreryg får du ikke bedre udgangspunkt for en fond:

Sm√łr ben og afpuds fra dyreryggen ind i olie, og brun i ovnen i 30 minutter ved 250 ¬įC.

K√łl af.

Sk√¶r l√łg, guler√łdder, champignoner og bladselleri i skiver, og steg dem brune i olie.

Tils√¶t r√łdvin, og lad den koge ind til halv m√¶ngde.

Tils√¶t krydderier og afk√łl.

Vakuumpak alle ingredienserne, og tilbered det hele ved 85 ¬įC i 24 timer¬†sous vide.

Si fonden igennem et kl√¶de, og afk√łl.

 

Dyresovs

Dyb, cremet sovs med masser af vildt-smag:

Kog dyrefonden ind til en ¬Ĺ liter.

Tils√¶t fl√łden.

Jævn sovsen, og smag den til med salt.

 

Jordskokpuré sous vide

Dejlig, glat puré på jordskokker fint afrundet af godt med citron og salt:

Skrub jordskokkerne rene, og skær dem i mindre stykker.

Vakuumpak dem sammen med de √łvrige ingredienser, og tilbered i 2 timer ved 85 ¬įC¬†sous vide.

Blend puréen glat.

 

Syltede æblekugler sous vide

Der skal surt til, og sous vide-syltede √¶bler holder deres facon perfekt, selvom de er tilberedt til fuld m√łrhed:

Bland en syltelage af sukker, eddike, salt og vand.

Skær æblerne i kugler eller store tern.

Vakuumpak dem med syltelagen.

Tilbered ved 85 ¬įC i 2 timer¬†sous vide.

 

Solbærmarmelade sous vide

Bland solbær og sukker, og vakuumpak blandingen.

Tilbered ved 85 ¬įC i 2 timer¬†sous vide.

Afk√łl.

Kilde

Gæstemad med sous vide

Bogen kan k√łbes her.

Læs også
Bogen: "Gæstemad med sous vide"
Artikel
Sponsoreret indhold
Bogen: "Sous vide i hverdagen"
Artikel
Sponsoreret indhold
Krondyrfilet sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Pocheret pære (sous vide)
Opskrift
Forlaget Turbine
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Mad til parmiddag
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?

 



‚Äʬ†¬† ¬†Vi har f√łlgende 2 guides, der kan hj√¶lpe dig til at finde den rigtige¬†sous vide stav¬†eller¬†sous vide maskine/kar.
‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring sous vide¬†her.
‚Äʬ†¬† ¬†Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, s√• kan du f.eks. bes√łge:

Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.

Sociale medier