fbpx 🍖Dyrekølle | opskrifter | GastroFun.dk

Dyrekølle

Dyrekølle
Beskrivelse

Denne dyrekølle i ovn smøres ind i en lækker kryddersmør og tilberedes først ved høj varme og får lov til at hvile før den får endnu en tur i ovnen ved lavere varme.

Vi har retten fra bogen: "Hey! Det er vildt", skrevet af Julie Hey.

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
2 kg Dyrekølle (På ben. )
10 Enebær (Tørrede)
  Rosmarin (Efter smag)
  Timian (Efter smag)
40 g Smør
  Hvidløg (2-3 fed.)
  Salt
  Peber
Vejledning

Tænd ovnen på 225 grader.

Puds dyrekøllen for hinder og sener.

Knus enebærrene i en morter, og vend dem med hakket rosmarin/timian, smør, presset hvidløg, salt og peber.

Smør dyrekøllen med kryddersmørret, og læg den på en rist over en bradepande.

Steg dyrekøllen i ovnen i 15 minutter.

Tag kødet ud af ovnen, og lad det trække utildækket i 10 minutter.

Skru varmen ned pĂĄ 175 grader.

Sæt køllen tilbage i ovnen (evt. med et stegetermometer), og steg den i ca. 45-60 minutter, til en centrumstemperatur på ca. 62-65 grader.

Lad dyrekøllen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver.

Server evt. med waldorfsalat (redaktion: f.eks. denne), Hasselbackkartofler (redaktion: f.eks. denne) og Ribsgelé.

Source

Hey! Det er vildt

Vi har opskriften fra: "Hey! Det er vildt".

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
GrĂĄand
Opskrift
Gyldendal
Ribsgelé
Opskrift
Gyldendal
Tataki af dĂĄvildtfilet
Opskrift
Gyldendal