fbpx 🥩Dry-aged pebersteaks | opskrifter | GastroFun.dk

Dry-aged pebersteaks

Copyright© meatlover.dk
Underrubrik
Meatlover.dk har her givet deres bud på en peberbøf her
Sidst ændret:
Onsdag den 6. marts, 2019 - 10:17
Beskrivelse

Vi kender den nok alle. Bøffen der ligger i indpakningen i supermarkedet med dens kant af sort peber på kanten. Ofte er den lavet af et af de mindre møre stykker og ofte bliver resultatet en halvhård og uinspirerende bøf.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
  Peber (Efter behov. Både knust sort peber, knust rosenpeber og cayennepeber)
  Rosmarin (Efter behov. Tørret)
  Sennepsfrø (Efter behov. )
  Salt (Efter behov)
Vejledning

Det er der heldigvis råd for, for hvorfor ikke bare lave den selv med dry-aged bøffer som man ved er møre! Så kan man jo samtidigt lave sin egen peberblanding der er springfyldt med smag og ikke blot smager af, nåja, sort peber.

I vores udgave laves peberblandingen af følgende ingredienser:

  • knust sort peber
  • knust rosenpeber
  • tørret rosmarin
  • sennepsfrø
  • piripiri flager (cayenne peber)
  • salt

Bøffen kan rulles på kanten i peber-blandingen eller hvis du som os kan lide det ekstra stærkt, så kan hele bøffen drysses med blandingen.

Smid bøffen på en varm pande med lidt smør og olie blandet sammen og lad den så stege gyldenbrun 2-4 minutter på hver side indtil den har en passende rosa farve i midten.

Har man mod på det, så kan man hælde lidt cognac på panden og tænde ild til det. På den måde kan man få flamberet sine bøffer – Det smager altså godt hvad enten man flamberer eller ej, men har man gæster så giver det lige en ekstra WOW effekt.

Vi serverede den med en omgang kartoffelbåde, hjemmelavet whiskey sauce og en creme lavet på hokkaido græskar.

Der var gang i farverne og da vi mennesker jo også “spiser med øjnene”, ja så gør det jo ikke noget at maden også ser interessant ud.

Voila! et lækkert måltid med dryaged steak i peber som midtpunkt

Source

Skrevet af Meatlover.dk. 

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Modningsskab guide
Artikel
Redaktion