En drømmekage er helt fantastisk i sig selv og spreder altid glæde blandt børn og voksne. Egentlig er den så god i sig selv, at tilsætning af andre råvarer normalt ikke vil gøre den bedre..
Men bacon i en drømmekage gør altså et eller andet, som lige hæver drømmekagen til det ekstra niveau.
Redaktion: Se Micki Chengs klassiske udgave af en drømmekage her.
Drømmekage med bacon
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
Kage
- 3 stk. Æg
- 3 deciliter Sukker
- 1.5 deciliter Mælk
- 50 gram Smør Baconsmør
- 220 gram Hvedemel
- 2.5 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Vaniljesukker
Fyld
- 100 gram Smør Baconsmør
- 50 gram Kokosmel
- 200 gram Bacon Bacon fra baconsmør
- 200 gram Farin
- 0.5 deciliter Mælk
Sådan gør du
- Hemmeligheden med at få opskriften til at lykkes perfekt er foruden en god bacon, at du til fyldet på drømmekagen anvender det bacon, som du har lavet baconsmør på. Selvfølgelig ikke baconskind, da det kræver et særdeles godt tandsæt. Når du laver dit baconsmør, bliver baconet også confiteret og suger tilmed lidt smør til sig, samtidig med at det afgiver baconsmag til smørret. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt. Smelt 50 gram baconsmør, og bland det med mælken. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker. Vend melblandingen og smør-/mælkeblandingen med æg- og sukkerblandingen. Hæld det i en bradepande på 20 x 30 centimeter, og bag det midterst i ovnen i cirka 20 minutter. Varm imens alle ingredienser til fyldet i en kasserolle. Tag kagen ud af ovnen, når den er færdigbagt. Skru ovnen op på 200 grader. Hæld fyldet på kagen, og bag det i 5 minutter. Tag den ud, køl af og nyd oplevelsen.
Noter
Om forfatteren
Vi har fået opskriften fra bogen "Bacon - Øjeblikke af lykke", skrevet af baconistaen Allan Ømand Ungstrup.