fbpx ✅Den bedste gullasch🍲 | opskrifter | GastroFun.dk

Den bedste gullasch

Den bedste gullasch
Sidst ændret:
Onsdag den 30. oktober, 2019 - 12:34
Beskrivelse

Der findes nok lige så mange opskrifter på den her ret, som der findes husmødre og fædre... 😊Gullasch er og blir en skøn klassiker.... ☺️

Her får I min udgave, som måske nok er på højde med min mors - og så er jeg altså ret glad i maven... 😄

En herlig efterårs-simreret, som har fået masser af kærlighed og som er fyldt med smag, kraft og grønt - og selvfølgelig oksekød der smelter på tungen... ☺️

Det er en ret, som er nem at gå til, men som kræver en del simretid - meeeen det møre oksekød og den kraftfulde smag er ventetiden værd... 😊

Lav det på en hyggesøndag eller en hverdag med tidligt fri og nyd duften hele eftermiddagen... 🤗

Jeg har serveret det med en rodfrugtmos til, som I også finder opskrift på her.

Sværhedsgrad
Udbytte
3 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 10 minutter
Tid i alt
2 timer, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Gullasch)
2 Skalotteløg (finthakket)
2 fed Hvidløg (knust el. revet)
100 g Champignon (i skiver)
300 g Oksekød (skært oksekød i tern)
1⁄2 Squash (små tern)
3 Gulerødder (små tern)
1 spsk Hvedemel
1 dl Rødvin
3 dl Vand
1 dl Fløde
1 1⁄2 tsk Salt
1 1⁄2 tsk Paprika
1 tsk Peber
1 ds Cocktailpølser (cirka 100 gram)
  Opskriftsgruppe (Rodfrugtmos)
600 g Rodfrugter (blandede. Halvdelen skal være kartofler)
2 spsk Smør
  Mælk (eller fløde)
  salt og peber (efter smag)
  Muskatnød (efter smag)
Vejledning

Gullasch

Svits løg, hvidløg og champignoner i lidt smør.

Efter 3-4 min tilsættes kødet, som svitses med til det bruner.

Tilsæt øvrige grøntsager og steg yderligere 3-4 min.

Drys mel over retten.

Tilsæt tomat, rødvin, vand, fløde, krydderier, laurbærblade og cocktailpølser - der må godt komme lidt vand med fra pølserne, det gir smag.

Lad retten simre ved lav varme under låg i 1 1/2 - 2 timer.

Smag til med salt og peber og server med ris, kartoffelmos eller rodfrugtmos.

 

Rodfrugtmos

600g blandede rodfrugter, ca. halvdelen skal være kartofler. Resten kan fx være gulerødder, knoldselleri, jordskokker, pastinakker mv.

Tag hvad du har 😊

Skræl og skær rodfrugterne i tern og kog dem møre (ca. 25 min).

Hæld vand fra og rør 2 spsk smør i med håndmixer, så rodfrugterne moses.

Fortsæt med at røre og tilsæt mælk og/el fløde til passende konsistens opnås.

Smag til med salt, peber og muskatnød 😊

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Gullash
Opskrift
Per Asmussen
Gullashsuppe
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier