fbpx ūü•ź Croissant med h√łnsesalat og asparges ūü•ź | opskrifter | GastroFun.dk

Croissant med h√łnsesalat og asparges

Croissant med h√łnsesalat og asparges
Sidst ændret:
Onsdag den 30. oktober, 2019 - 13:47
Beskrivelse

Der er intet s√• delikat som en hjemmelavet h√łnsesalat, og har du f√łrst smagt den hjemmelavede udgave, g√•r du med garanti aldrig tilbage til den f√¶rdigk√łbte version.¬†

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
250 g Champignon
2 dl Creme Fraiche (kan erstattes af græsk yoghurt eller et lignende syrnet produkt.)
1 tsk Karry
1 tsk Sennep (dijonsennep)
  Salt
  Peber
4 Croissanter (fra bageren, us√łdede)
4 Asparges (gr√łnne)
8 Tomater (cherrytomater)
Vejledning

H√łnsesalat:

L√¶g kyllingek√łdet i en gryde med vand, og kog det for svag varme i ca. 12 min. H√¶ld vandet fra og afk√łl k√łdet, inden det sk√¶res i sm√• stykker. S√¶t det til side.

Rens og sk√¶r champignonerne i kvarter, steg dem gyldne i lidt olie p√• en varm pande. Krydr med salt og peber. Afdryp aspargesene for v√¶de i et d√łrslag.

R√łr creme fraiche med mayonnaise, karry og sennep. Vend kyllingek√łd, champignon og asparges i. Smag til med salt,¬†peber og citronsaft.

 

Anretning:

Sk√¶r den tr√¶ede ende af de gr√łnne asparges og damp dem kort i letsaltet vand - cirka 2 minutter. skyl dem kort i koldt vand, s√• de bevarer den gr√łnne farve.¬†¬†

Skær cherrytomater i kvarte.

Fl√¶k croissanterne og fyld dem med h√łnsesalaten. Pynt med asparges og tomater.

Server straks.

Noter

Tip: som med alle andre opskrifter p√• kogt kyllingek√łd, bliver opskriften naturligvis allerbedst, hvis du koger¬†en hel kylling eller blot kyllingel√•r.¬†

En hel kylling giver naturligvis mere k√łd og dermed mulighed for at anvende k√łdet i nye retter de efterf√łlgende dage, men fordelen ved kyllingel√•r er, at de skal koge kortere tid og kun giver den m√¶ngde k√łd, du skal bruge nu og her - dette kan v√¶re rart, hvis du er den spontane type, der ikke planl√¶gger din mad flere dage i forvejen.¬†

Hvis du har mod på selv at bage dine crossainter, så har vi en opskrift her og her.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Croissant
Opskrift
Anette
Forårstid er aspargestid
Artikel
Redaktion
Chokolade croissant
Opskrift
Anette