Crème brûlée Sous Vide....Sådan gør du

Crème brûlée Sous Vide....Sådan gør du
Sidst ændret:
Torsdag den 24. oktober, 2019 - 12:33
Beskrivelse

Crème brûlée er fransk for brændt creme. Det er en dessert af fløde pisket med sukker, æggeblommer og vanilje. Denne masse bliver tilberedt i sous vide/vandbad ved 85 grader og kølet ned til fast konsistens.

Sværhedsgrad
Ingredienser
10 Æggeblommer (200 gram)
90 g Sukker
4 g Salt
1⁄2 l Fløde
  Sukker (Til at drysse på toppen)
Vejledning

Start med at flække vaniljestangen og skrab kornene ud med kniven.

Bland vaniljekornene med sukkeret på skærebrættet - det kan også gøres med kniven.

Pisk æggeblommerne med sukkeret til en luftig æggesnaps. Det tager et par minutter og jeg plejer at gøre det på en røremaskine.

Tilsæt herefter vaniljesukkeret og fløden lidt ad gangen.

Hæld al massen i en vakuumpose sammen med vaniljestangen og luk posen forsigt. Der behøver ikke at være et vakuum.

Tilbered det sous vide/vandbad i 60 minutter ved 85 grader. Tag posen op efter 30 minutter og ryst den halvejs.

Når massen er færdig tilberedt, skæres et lille hul i hjørnet af posen og massen hældes på ramekin skåle i passende størrelser.

Pak dem ind i film og sæt dem på køl i minimum 4 timer.

Tag dem ud af køleskabet og fjern forsigtigt filmen.

Drys et meget tyndt lag sukker på toppen og brænd sukkeret med en gasbrænder.

Sæt lige din skål tilbage i køleskabet når du er færdig med at brænde sukkeret, så sukkeret sætter sig.

Se hele processen i videoen herunder:

 

Kilde

Følg min kanal på Youtube her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier