Confiteret æggeblomme sous vide

Confiteret æggeblomme sous vide
Sidst ændret:
Mandag den 28. december, 2020 - 12:09
Beskrivelse

Confiteret æggeblomme (konfiteret) er en dejlig anderledes (og lækker) måde at få æggeblommer på. Vi har brugt sous vide teknikken til at perfektionere processen. Prøv det næste gang du skal have tartar, pariserbøf eller en luksusudgave af biksemad.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 stk.
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 2 minutter
Ingredienser
1 dl Olie (Smagsneutral)
Vejledning

Placer en vakuumpose i en lille skål og hæld olien deri.

Sørg for at posen kan stå selv.

Del æggene i blommer og hvider. Brug hviderne til en anden opskrift, de skal ikke bruges her. 

Placer de to blommer forsigtigt i vakuumposen, der skal svejses. Sug ikke luften ud af posen, den skal "bare lukkes".

Placer posen i et vandbad og tilbered den sous vide i 60 minutter ved 65 grader.

Læg noget tungt henover posen, så den ikke ryger op til overfladen under tilberedningen.

Tag posen ud af vandbaddet efter de 60 minutter og olien fra blommerne.

De er nu klar til servering.

De kan sagtens tilberedes et par timer i forvejen. Du skal bare sørge for at de står i olien, indtil du skal bruge dem. 

Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Tags

Sociale medier