fbpx Citroncreme ūüćč | opskrifter | GastroFun.dk

Citroncreme

Citroncreme
Beskrivelse

Vi giver dig en lækker opskrift på en citroncreme, der er dejligt lækker og syrlig.

Citroncremen kan bruges til mange forskellige retter, så som fransk citrontærte, trifli, pandekager og roulade. 

Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
100 g Sukker
3 Citroner (Saft og skal)
1 1⁄2 dl Piskefl√łde
1⁄2 tsk Majsstivelse
Vejledning

Kom sukker, vaniljesukker, majsstivelse og revet citronskal op i en sk√•l og pisk det hele godt sammen. Derefter skal der tils√¶ttes citronsaft, piskefl√łde og √¶g.

Pisk nu det hele grundigt sammen, så der ikke danner sig klumper.

Brug evt. en elpisker for at sikre at det hele bliver til en homogen masse.

H√¶ld den i den √łnskede form, det kan v√¶re hen over en m√łrdejst√¶rte¬†eller i den √łnskede form.¬†

 

Ildfaste forme:

Bag cremen i sm√• ildfaste forme, og server dem afk√łlet med let piske fl√łdeskum, som en let og l√¶kker sommer dessert.

 

M√łrdejst√¶rte:

Citroncremen er nu klar til at blive blive h√¶ldt over en l√¶kker m√łrdejst√¶rte og bagt i bunden af ovnen i 35-45 minutter ved 110¬†grader almindelig¬†ovn, til cremen har sat sig.

Lad t√¶rten k√łle i minimum 3 timer, inden den befries fra formen (brug med fordel en t√¶rteform med l√łs bund).

Selv har jeg her valgt at bruge den lækre citroncreme i en frisk fransk citrontærte med brændt marengs på toppen.

Citrontærte

Perfekt til alle årstider.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier