fbpx ✅Cirkuskage🎪🍰🎉 | opskrifter | GastroFun.dk

Cirkuskage

Cirkuskage
Sidst ændret:
Tirsdag den 6. oktober, 2020 - 08:29
Beskrivelse

Hyggelig, sød og velsmagende cirkus kage, perfekt til en børnefødselsdag. 

Vi har opskriften fra bogen: "BAGEEVENTYR Bagning med børn", hvor grundtanken er at opskrifterne er så superlette at børn og forældre nemt kan lave dem sammen.

Kagen er til cirka 12-15 personer og kræver f.eks. lidt ikke spiseligt cirkuspynt.

Cirkuskage

Sværhedsgrad
Udbytte
12 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (VANILJEKAGE MED HVID CHOKOLADE)
6 Æg (str. M/L)
5 1⁄2 dl Rørsukker (lyst)
4 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt
100 g Smør
3 dl Sødmælk
2 dl Hvid chokolade (cirka 200 gram)
  Opskriftsgruppe (SMØRCREME)
400 g Smør (blødt)
2 pk Flødeost (neutral - 400 gram)
1 Citron (saften)
  Opskriftsgruppe (I ØVRIGT)
1 ds Kondenseret mælk (færdigkogt - karamel)
1 knsp Havsalt
1 pk Jordbær (skåret i små stykker)
  Pynt (cirkuspapirpynt)
Vejledning

VANILJEKAGE MED HVID CHOKOLADE

Pisk æg, vaniljepasta og sukker lyst og luftigt.

Sigt mel, bagepulver og salt i blandingen, og vend det forsigtigt sammen.

Smelt smørret, og kom herefter mælken ved.

Vend forsigtigt smørblandingen i dejen.

Vend til sidst grofthakket chokolade i dejen.

Fordel dejen i to springforme (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.

Bag kagerne ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter.

Lad dem køle af.

Del begge bunde på midten med en kniv, så der bliver 4 lige store bunde i alt.

 

SMØRCREME

Pisk smør, flormelis og vaniljepasta til en lys og cremet masse.

Pisk flødeosten og citronsaft i smørblandingen.

Pisk kun lige akkurat, til den er ensartet – ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind.

Kom smørcremen på sprøjtepose.

 

I ØVRIGT

Rør karamel (færdigkogt kondenseret mælk) og salt sammen til en salt karamel.

Placér en bund på et kagefad.

Afsæt en ring af smørcreme og fyld midten op med 2 spsk. saltkaramel og jordbærstykker.

Gentag, til alle bunde er brugt, og afslut med en bund.

Smør kagen ind med den sidste smørcreme.

Pynt kagen med krymmel og papirpynt – brug billedet til inspiration.

Læs også
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier