fbpx 🍫✅Chokoladeskaller med karamelliseret hvid chokolademousse, appelsinbåde og brændte mandler | opskrifter | GastroFun.dk

Chokoladeskaller med karamelliseret hvid chokolademousse, appelsinbåde og brændte mandler

Chokoladeskaller med karamelliseret hvid chokolademousse, appelsinbåde og brændte mandler
Sidst ændret:
Onsdag den 8. januar, 2020 - 12:49
Sværhedsgrad
Ingredienser
500 g Chokolade (Mørk)
1 ds Sølvspray ((Spiseligt))
2 dl Fløde
150 g Chokolade (Hvid)
30 g Mandler
20 g Sukker
10 g Vand
Vejledning

Chokoladeskaller

1. Temperer chokoladen. Dvs. smelt chokoladen og få den op på 55 grader. Derefter skal den køles ned til 27 grader for at blive varmet op til 32 grader igen.

2. Pust balloner op i passende størrelser og dyb dem i chokoladen.

3. Drys Crackle Crystals på skallerne.

4. Lad dem tørre og spray dem med sølvspray.

Karamelliseret hvid chokolademousse

Læg husblassen i koldt vand.

Hak chokoladen fint og læg det op i en skål.

Varm fløden og glukosesiruppen i en gryde under omrøring. Det må ikke koge.

Hæld derefter den varme fløde over chokoladen og rør det rundt til du har en lækker cremet konsistens. 

Vrid husblassen for vand, og bland den i cremen. Pisk det godt indtil husblassen er smeltet.

Beklæd skålen med husholdningsfilm og sæt på køl i minimum et par timer.

Pisk cremen let og luftig og hæld det i en sprøjtepose. 

 

Brændte mandler

Hæld mandlerne, vandet og sukkeret i en tykbundet gryde. Det er vigtigt, at varmen er jævn - så rør jævnligt rundt i gryden.

Når vandet fordamper smuldrer sukkeret og her skal deres kraftigt rundt. 

Når cirka halvdelen af sukkeret er smeltet, hældes blandingenover på et stykke bagepapir.

Når mandlerne er kolde, løsnes de fra hinanden og er klar til servering.

 

Servering

Skallerne fyldes med moussen og de brændte mandler og vendes på hovedet hen over en enzym-skrællet appelsinbåd.

Source

Modern Recepies. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier