fbpx ūüćęChokoladekage gateau marcel | opskrifter | GastroFun.dk

Chokoladekage gateau marcel

Chokoladekage gateau marcel
Beskrivelse

Den saftige Gateau Marcel er¬†en verdensber√łmthed¬†blandt chokoladekager¬†herhjemme!

Den er både glutenfri og laktosefri - og helt igennem syndig. 

Opskriften stammer fra 70'ernes Saint-Tropez i Frankrig, hvor den franske kok, Michel Michaud, og hans gode ven, Marcel, gik sammen om at kreere en kageopskrift, der kunne tilgodese de personer, der på dette tidspunkt begyndte at blive allergiske overfor gluten.

Min datter ville fejre det flotte 12-tal, hun havde f√•et til sin eksamen, og derfor bagte hun denne Gateau Marcel.¬†Opskriften er baseret p√• denne opskrift, som¬†Anette¬†har lagt op, og fordi Anette faktisk skulle smage kagen, var min datter noget nerv√łs :-) Dog helt uden grund, for kagen blev selvf√łlgelig perfekt og¬†smagte helt fantastisk!

Ingredienser
280 g Sm√łr
280 g M√łrk chokolade (√ėkologisk)
Vejledning

Tag en springform.

Sm√łr den med lidt¬†sm√łr¬†og drys efter med mel.

Sæt springformen til side.

Tag en gryde.

Kom de 280 gram sm√łr, chokoladen og flormelis i gryden.

Smelt det ved svag varme og under omr√łring. Det m√• ikke br√¶nde p√•.

Find en stor skål.

Hæld massen i skålen.

Tils√¶t √¶ggeblommer og r√łr dem ud til en ensartet og glat masse.

Tag en ny skål.

Kom æggehviderne heri.

Pisk hviderne stive. Brug eventuelt en r√łremaskine i stedet, hvis du er lidt ut√•lmodig :-)

Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen uden at slå luften ud af hviderne.

Tænd ovnen på 170 grader almindelig over- og undervarme.

Tag din springform fra tidligere.

H√¶ld kun halvdelen af kageblandingen i springformen. Stil resten p√• k√łl til senere.

Sæt kagen i den nu opvarmede ovn og bag den i 30 min.

Tag kagen ud af ovnen. Lad den st√• et √łjeblik mens den falder en anelse sammen.

Lad kagen k√łle helt af.

Tag den resterende kageblanding¬†fra k√łleskabet og h√¶ld den over den nu afk√łlede kage.

S√¶t kagen p√• k√łl i 2 timer og gerne natten over. Min datter kom den i fryseren for at fremme processen lidt :-) Lad kagen blive i springformen.

Fjern springformen lige inden servering. Du kan l√łsne formen ved at k√łre en varm kniv rundt langs springformens inderside.

Min datter dryssede lidt hakket chokolade udover kagen til pynt og serverede den med vaniljeis.

Chokoladekage gateau marcel

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
G√Ęteau Marcel
Opskrift
Muusmann Forlag
Gateau Marcel
Opskrift
Anette
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion