Chokoladedråber småkager

Chokoladedråber småkager
Sidst ændret:
Torsdag den 10. december, 2020 - 15:28
Beskrivelse

L√¶kre og lette sm√•kager med stykker af m√łrk chokolade, der n√¶sten smelter p√• tungen.

Kagerne er nemme at lave og kan bages i god tid inden, de skal bruges. De er derfor oplagte at bruge som julesm√•kager som en del af dit √łvrige repertoire.¬†

Sværhedsgrad
Udbytte
125 stk.
Forberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
1 time, 38 minutter
Ingredienser
500 g Hvedemel
375 g Sm√łr (koldt)
Vejledning

Bland mel og flormelis sammen i en stor skål eller dejfad.

Sk√¶r sm√łrret i mindre stykker og kom dem i melblandingen.

Smuldr sm√łrret i melblandingen, til sm√łrret er findelt og ligner revet parmesan.

Saml dejen med ægget. 

Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Ælt så kort tid som muligt, stop, når dejen hænger sammen.

Hak chokoladen fint og ælt den ind i dejen.

Del dejen i 3-4 lige store dele.

Form hver del til en oval stang.

Pak dejst√¶ngerne ind i film og l√¶g dem i k√łleskabet.¬†

Lad dem¬†ligge p√• k√łl, til de er helt kolde - gerne til dagen efter.

Skær dejstængerne i skiver på cirka 4 millimeter.

Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.

Bag småkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader almindelig ovn (varmluft 180 grader).

Lad de f√¶rdigbagte sm√•kager afk√łle p√• en bagerist.

Chokoladedråber småkager

Kilde

Se flere opskrifter på julebag her.

Kategori

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier