fbpx 🍫 Choko-kaffe kage 🍰 | opskrifter | GastroFun.dk

Choko-kaffe kage

Choko-kaffe kage
Sidst ĂŚndret:
Onsdag den 23. januar, 2019 - 11:15
Beskrivelse

LÌkker kakaokage med toppings af kaffesmørcreme og hasselnøddeflager. Toppings pynter en yderst velsmagende kakaokage og kagen er perfekt til servering i alle situationer. 

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
1 stk
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kakaokage)
275 g Hvedemel
250 g Sukker
40 g Kakao pulver (Rent kakaopulver)
1 tsk Natron
  tsk Salt
5 dl MĂŚlk (KernemĂŚlk)
3⁄4 dl Olie (Smagsneutral olie, f.eks. solsikkeolie )
  Opskriftsgruppe (Kaffesmørcreme)
6 spsk Kaffe (friskbrygget afkølet kaffe)
100 g Smør
1 knsp Salt
  Opskriftsgruppe (Servering)
25 g Hasselnødder (Hasselnødsflager)
  tsk Flagesalt
Vejledning

Kakaokage

Find en firkantet bageform 30x20 centimeter og lÌg bagepapir i formen, sÌt derefter ovnen pü 200 grader.

Tag en skül og bland alle tørre ingredienser i. 

TilsĂŚt dertil olie og kernemĂŚlk.

Rør rundt i skülen med et almindeligt piskeris - anvend ikke en elpisker.

Rør indtil dejen er uden klumper og er glat. 

Tag din bageform og fyld dejen i, sørg for at jÌvne overfladen med en ske, eller dejskraber.

Bag kagen i cirka 30 minutter. 

Afkøl kagen efter bagning. 

 

Kaffesmørcreme

Mix den afkølet kaffe med smør, salt og flormelis, pisk indtil konsistensen er en tyk smørcreme. 

 

Servering

Tag din kaffesmørcreme og smør et godt lag over hele kagen. 

Drys derefter hasselnøddeflager over kagen, med et drys af flagesalt. 

Choko-kaffe kage

Source

Jeg har lavet kagen ud fra denne opskrift fra SpisBedre.dk.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:


Se f.eks. hvordan du folder toastbrødsdej her:

Sociale medier