ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cheeseburger

RONNIE | 28. august 2018
En hurtig hverdagsklassiker

Næsten siden burgerens oprindelse har folk fundet på at lave den i et hav af forskellige varianter. Alt fra den enkle hamburger til de store caféburgere der tilsyneladende udvider konceptet i en uendelighed.

Denne cheeseburger er helt enkel og smager alligevel fantastisk i sin enkelthed, enten som en hurtigtlavet frokostret eller som aftensmed med mere tilbehør.


Redaktion: Se også denne cheeseburger med hjemmebagt burgerbolle med kartofler.


Antal: 1 Burger

Cheeseburger

En hurtig hverdagsklassiker
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Ronnie
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Burgerbolle Køb den du bedst kan lide eller lav den selv.
  • 200 gram Hakket Oksekød Bed om ca. 15% fedt hos slagteren eller i butikken.
  • 2 skiver ost Cheddar er klassisk, ellers hvilken som helst skiveost
  • Syltede agurker Prøv evt. at sylte selv og leg med smagen
  • Ketchup
  • Burgerdressing Evt. thousand island
  • Sød sennep

Sådan gør du

  • Form bøffen af oksekødet til en størrelse der er ca. 2-3 cm. større end omkredsen på bollen.
    Steg bøffen på panden i smør indtil den er den ønskede farve. Hvis du har købt friskhakket kød hos slagteren, kan du normalt godt lave en bøf der er rød i midten. Hvis du køber kødet i supermarkedet, skal du helst stege den igennem for at dræbe de fleste bakterier.
    Tryk midt på bøffen under stegningen og læg mærke til hvornår farven på væsken der kommer ud bliver klar.
    Når den er færdig, vendes den og osten lægges på. Tag panden af varmen og lad osten smelte mens bollen lunes.
    Bollen kan du enten lune i ovnen, eller du kan skære den igennem og stege indersiden på panden fra bøfferne i et par minutter indtil den er sprød tilføj lidt ekstra smør til panden - det giver en blød bolle med en sprød inderside.
    Smør bollen med ketchup og læg bøf, burgerdressing, sød sennep og syltede agurker på.
    Luk den med låget smurt med ketchup og server straks.

Om forfatteren


Jeg interesserer mig for nye og gamle madlavningsteknikker og modning af kød. Jeg er en meget passioneret burgerentusiast og værdsætter virkelig en vellavet burger.