Cheeseburger

Underrubrik
En hurtig hverdagsklassiker
Den færdige cheeseburger klar til servering
Beskrivelse

Næsten siden burgerens oprindelse har folk fundet på at lave den i et hav af forskellige varianter. Alt fra den enkle hamburger til de store caféburgere der tilsyneladende udvider konceptet i en uendelighed.

Denne cheeseburger er helt enkel og smager alligevel fantastisk i sin enkelthed, enten som en hurtigtlavet frokostret eller som aftensmed med mere tilbehør.

Udbytte
1 Burger
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
1 Burgerbolle (Køb den du bedst kan lide eller lav den selv.)
200 g Hakket Oksekød (Bed om ca. 15% fedt hos slagteren eller i butikken.)
2 skv ost (Cheddar er klassisk, ellers hvilken som helst skiveost)
  Syltede agurker (Prøv evt. at sylte selv og leg med smagen)
  Burgerdressing (Evt. thousand island)
Vejledning

Form bøffen af oksekødet til en størrelse der er ca. 2-3 cm. større end omkredsen på bollen.

Steg bøffen på panden i smør indtil den er den ønskede farve. Hvis du har købt friskhakket kød hos slagteren, kan du normalt godt lave en bøf der er rød i midten. Hvis du køber kødet i supermarkedet, skal du helst stege den igennem for at dræbe de fleste bakterier.

Tryk midt på bøffen under stegningen og læg mærke til hvornår farven på væsken der kommer ud bliver klar.

Når den er færdig, vendes den og osten lægges på. Tag panden af varmen og lad osten smelte mens bollen lunes.

Bollen kan du enten lune i ovnen, eller du kan skære den igennem og stege indersiden på panden fra bøfferne i et par minutter indtil den er sprød tilføj lidt ekstra smør til panden - det giver en blød bolle med en sprød inderside.

Smør bollen med ketchup og læg bøf, burgerdressing, sød sennep og syltede agurker på.

Luk den med låget smurt med ketchup og server straks.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier