fbpx ✅Cacio e pepe 🍝italiensk pastaret | opskrifter | GastroFun.dk

Cacio e pepe

Cacio e pepe
Sidst ændret:
Torsdag den 9. januar, 2020 - 09:21
Beskrivelse

Min variation af pastaretten cacio e pepe med æggeblomme. 

Det er altid sjovt at lege med en vaske ægte klassiker.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
12 minutter
Ingredienser
1 spsk Peberkorn
25 g Smør
  Parmesan (4 hĂĄndfulde revet - (pecorino kan ogsĂĄ bruges))
500 g Spaghetti
Vejledning

Sæt en gryde over med vand til spaghettien, og kog spaghettien halvdelen af den tid, som står på anvist på pakken.

Stød imens peberkorn groft i en morter

Rist peber af i en pande, sĂĄ det bliver godt ristet.

Smid en lille klump smør på panden til peberet, og lad det bruse af.

Tag lidt af kogevandet fra spaghettien, og hæld over til peberet, og lad det simre et par minutter.

NĂĄr spaghettien har kogt halvdelen af tiden, tages de op og kommes over i panden.

Nu skal de koge færdige i panden, hvor det jævnligt bliver tilføjet kogevand fra spaghettigryden. Vandet skal koge væk før der tilføjes mere kogevand (som ved en risotto).

Når spaghettien er al dente, tages panden af varmen, og æggeblommen tilføjes under konstant omrøring, da den ellers vil blive til røræg.

Nu skulle retten gerne være godt cremet.

Hvis den er blevet lidt for tør, da kan der tilføjes en smule kogevand, til den ønskede konsistens er opnået.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
BaccalĂ  mantecato
Opskrift
Theis Astow
Lynstegt makrel
Opskrift
Theis Astow
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Spaghetti alla Carbonara
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier