fbpx Burger - Lækker og saftig plantebøfburger | opskrifter | GastroFun.dk

Burger - Lækker og saftig plantebøfburger

Burger med plantebøf
Underrubrik
Hvis du vil have et saftigt alternativ til den klassiske kødburger, kommer her lidt lækker og smagfuld inspiration
Sidst ændret:
Mandag den 15. juni, 2020 - 09:51
Beskrivelse

Hjemmelavet burger med saftig bønne/linsebøf, modnet cheddar, kvalitetsbacon og cremet svampemayo. Jeg vil til en hver tid fortrække kvalitetskød i en burger, men hjemmelavet plantebøf er et virkeligt lækkert og klimavenligt alternativ til kødet i hverdagen - bare en gang imellem.

Det er helt centralt at finde en perfekt smagsbalance (umami), så du ikke oplever at fornemmelsen bliver tør eller kedelig. Det kan derfor være uhensigtsigtmæssig blot at erstatte kødet uden at tage højde for helheden i smagsoplevelsen. For at kompenserer dette har jeg valgt bruge en lækker kvalitetsbacon som giver grill og kødsmagen. Samt at riste nogle blandede svampe hårdt på panden til anvendelse i min mayo, som giver dybde og fedme.

Jeg anvender kun mayo, salat, bacon og mature cheddar i burgeren - det synes jeg giver den bedste balance til den sprødstegte bønne/linse-bøf. Prøv dig frem i forhold til din egen smagsbalance, man pas på med at vælge ingredienser som tager smagen fra elementerne. Simpelt er oftest bedst.

Opskrift på bønne/linsebøffer;

Sværhedsgrad
Udbytte
6 Plantebøffer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
0 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
Vejledning

Bag dine egne hjemmebagte burgerboller - det gør helhedsfornemmelsen markant bedre. Jeg bruger den samme opskrift på burgerboller, som jeg altid vender tilbage til - sådan har I det sikkert også?

Noter

@Salatmandat

 

Kilde

@Salatmandat

 

Kategori
Sociale medier