Burger boller

Burger boller
Sidst ændret:
Tirsdag den 28. maj, 2019 - 11:28
Beskrivelse

Hjemmelavet burger er et hit i de fleste danske hjem. Ved at bage bollerne selv, får du en hel anden fylde og velsmag i dem frem for supermarkedets burger boller.

Opskriften kræver ikke mange ingredienser, så der er ingen undskyldning for ikke at bage dem selv fremover.

Sværhedsgrad
Udbytte
10 boller
Forberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
16 minutter
Tid i alt
1 time, 26 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Burger boller)
1⁄2 l Vand (Lunken)
1⁄2 pk Gær (Økologisk)
1 tsk Salt
1⁄2 dl Olie
  Mel (Jeg brugte en blanding af tipo 00 og alm. hvedemel.)
  Opskriftsgruppe (Pynt)
  Æg (Sammenpisket)
Vejledning

Rør gæret ud i vandet og tilsæt salt og olie.

Tilføj mel (indtil dejen slipper let).

Jeg har brugt både tipo 00 og alm. hvedemel.

Sæt dejen til hævning i 1 time - form 10 boller og tryk dem flade (der kan være 8 boller på min bageplade) - lad boller hæve igen en time. 

Pensel med sammenpisket æg og drys med sesam.

Bag i alm. ovn ved 210 grader i ca. 15-16 min, til bollerne er let-gyldne!

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier