fbpx 👨‍🍳🍫Brownie dessert🎂 | opskrifter | GastroFun.dk

Brownie dessert

Brownie dessert
Underrubrik
Serveret med jordbær, citroncreme, nougatkrokant, rabar-chili-pure & marengs
Beskrivelse

En god dessert skal bestå af en balance mellem de rigtige smage, konsistenser og mundfølelse. Vores brownie dessert her har det hele. 

Denne opskrift er til 12 personer, men del bare opskriften i mindre stykker hvis du ikke "orker" at lave så stor en portion. Vi anbefaler at du alligevel laver denne store portion, da det ikke tager meget længere tid i køkkenet at lave til flere personer.

Udbytte
12 Portioner
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
250 g Smør
250 g Mørk chokolade ((70 %))
350 g Sukker
4 Æg
225 g Hvedemel
1 tsk Salt (God flagesalt)
75 g Sukker
1 tsk Olie (Smagsneutral)
  Citronskal ((Fintreven skal fra 1 usprøjtet citron))
2 spsk Rørsukker
60 g Chokolade (Hvid)
3 Rabarber ((Stænger))
100 g Sukker
1⁄3 Chili (Uden kerner)
1 spsk Vand
1 pk Jordbær
Vejledning

Brownie

Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret og chokoladen i en skål over et vandbad. Hæld det over i en skål sammen med sukkeret og pisk det i et par minutter. Pisk derefter 1 æg ad gangen i blandingen indtil den er blank. Tilsæt til sidst saltet.

Hæld dejen ud på en bradepande beklædt med bagepapir, så den er cirka 1,5 cm tyk. Bag det i 20-25 minutter til den er let fast. Afkøl den (lav den gerne dagen inden) og udstik den enten i en rund form eller skær den i en flot firkanten/kvadratisk form. 

Sød brownie

 

Nougatkrokant

Smelt sukkeret til en lys karamel i en tykbundet gryde ved middelhøj varme. 

Kom hasselnødderne i og rør godt rundt. 

Smør en tallerken med lidt olie og læg de karamelliserede nødder på.

Nougatkrokant

Afkøl dem og hak dem groft inden brug.

Citroncreme

Start med at udbløde husblassen i iskoldt vand.

Varm citronsaften, citronskallen, rørsukkeret, piskefløden og vaniljekornene (samt stangen) op i en gryde.

Citroncreme

Hak den hvide chokolade og tilsæt det til gryden og rør indtil det er smeltet.

Vrid husblassen fri for væde og kom det i gryden under omrøring. Efter et par minutter er det opløst og cremen skal hældes i en plastbeholder og afkøles.

Citroncreme

Når den er kold, skal den piskes stiv og kommes i en sprøjtepose.

 

Rabarber-chili-syltepure

Skyl rabarberne og snit dem fint. Varm dem op sammen med sukkeret, hakket chili og lidt vand i en gryde.

Lad det simre til  rabarberne begynder at trevle. Blend massen til en puré (vi brugte en stavblender) og lad den køle af.

Rabarbersyltetøj

Kom den herefter i en sprøjtepose.

 

Kyskager

Bland æggeblommerne og flormelisen i en skål og pisk det stiv med enten et piskeris eller el-pisker.

Når massen er så stiv at du kan vende skålen på hovedet uden at den falder ud, så har du den ønskede konsistens på din marengs.

Del massen i tre mindre skåle og kom en smule frugtfarve i farverne grøn, gul og blå i dem. Vend forsigten massen med en spatel, så farven kommer ud i det hele. 

Put masserne i 3 forskellige sprøjteposer og vælg tyl efter det ønskede udseende.

Bag dem i en 1 time i ovnen ved 100 grader og lad dem køle af.

Kyskager

 

Servering

Start med at vaske jordbærrene og skær dem i tynde skiver. 

Brug en skefuld citroncreme og træk den hen ad tallerkenen. Placer jordbærrene derover.

Placer brownien i midten med en kyskage henover. Placer et par kyskager mere på på tallerkenen.

Brug sprøjteposerne til at placere syltetøjet/pureen forskellige steder rundt tallerkenen .

Brownie dessert

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier