fbpx ✅Bowle med bagt kål🥗 | opskrifter | GastroFun.dk

Bowle med bagt kål

Bowle med bagt kål
Sidst ændret:
Tirsdag den 31. december, 2019 - 09:00
Beskrivelse

Smuk og sund ret, der får det bedste frem i dine grøntsager efter en tur i ovnen.

Retten er mild, så det anbefales at spise en lys fisk, hytteost eller kylling til.

Vi har opskriften fra bogen: "Plus 40 minus 10". Bogen er skrevet af Alice Apel Hartvig & Majbritt L. Engell og de skriver følgende om opskriften: 

"Spis 1 portion til frokost og 1 portion til aften, og sørg for, at der enten er 75 g fisk eller 75 g hytteost i hver portion."

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Ingredienser
100 g Gulerod (delt på langs)
200 g Spidskål (skåret i tykke skiver)
200 g Blomkål (skåret i skiver a 1 cm)
  Hvidløg (2-3 fed, delt i halve)
  Krydderurter (et par stænger rosmarin eller timian)
75 g Linser (røde eller grønne, forkogt)
1 spsk Pesto
150 g Protein (i form af enten mager fisk eller fjerkræ eller 150 g hytteost)
Vejledning

Stil ovnen på 175 grader varmluft.

Fordel gulerødder, blomkål og spidskål på en bageplade med bagepapir.

Fordel hvidløg, rosmarin, olie, salt og peber over grøntsagerne.

Bag retten i ovnen i ca. 40 minutter.

Vend grøntsagerne løbende.

Del retten i 2 portioner, og server hver portion med kogte røde linser og pesto.

Drys med salt.

Server protein ved siden af.

Source

Plus 40 minus 10

Vi har opskriften fra bogen: "Plus 40 minus 10"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
5 gode grunde til at spise kål
Artikel
Muusmann Forlag
Hvad skal man spise i januar?
Artikel
Redaktion
Rød linsesalat med feta
Opskrift
Gyldendal