Smuk og sund ret, der får det bedste frem i dine grøntsager efter en tur i ovnen.
Retten er mild, så det anbefales at spise en lys fisk, hytteost eller kylling til.
Vi har opskriften fra bogen: “Plus 40 minus 10“. Bogen er skrevet af Alice Apel Hartvig & Majbritt L. Engell og de skriver følgende om opskriften:
“Spis 1 portion til frokost og 1 portion til aften, og sørg for, at der enten er 75 g fisk eller 75 g hytteost i hver portion.”
Bowle med bagt kål
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 100 gram Gulerødder delt på langs
- 200 gram Spidskål skåret i tykke skiver
- 200 gram Blomkål skåret i skiver a 1 cm
- Hvidløg 2-3 fed, delt i halve
- Krydderurter et par stænger rosmarin eller timian
- 20 gram Jomfruolivenolie
- Salt og peber
- 75 gram Linser røde eller grønne, forkogt
- 1 spsk. Pesto
- 150 gram Protein i form af enten mager fisk eller fjerkræ eller 150 g hytteost
Sådan gør du
- Stil ovnen på 175 grader varmluft. Fordel gulerødder, blomkål og spidskål på en bageplade med bagepapir. Fordel hvidløg, rosmarin, olie, salt og peber over grøntsagerne. Bag retten i ovnen i ca. 40 minutter. Vend grøntsagerne løbende. Del retten i 2 portioner, og server hver portion med kogte røde linser og pesto. Drys med salt. Server protein ved siden af.
Om forfatteren
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Vi har opskriften fra bogen: "Plus 40 minus 10"