fbpx ✅Boller med surdej | opskrifter | GastroFun.dk

Boller med surdej

Boller med surdej
Sidst ændret:
Torsdag den 12. september, 2019 - 14:01
Beskrivelse

Velsmagende italiensk inspirerede boller med surdej - perfekt til en varm og cremet suppe, som f.eks. kartoffel/porresuppe eller aspargessuppe.

Efter endelig at være kommet godt i gang med en hjemmelavet surdej, er det her mit første forsøg med at bruge den sammen med tipo 00 mel og jeg er  begejstret.

Brødet er meget luftigt og den dybe smag af surdej spiller godt sammen med konsistensen.

Boller med surdej

Sværhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
6 timer, 50 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
7 timer
Ingredienser
4 dl Vand (koldt)
3 g Gær
1 dl Surdej
600 g Tipo 00
Vejledning

Opløs gæren i det kolde vand.

Tilsæt salt og surdej og rør det til en homogen/ensartet masse.

Melet tilsættes lidt ad gangen og røres på en røremaskine i små 10 minutter.

Rør det på middelhøj hastighed indtil dejen slipper siderne på skålen. 

Lad dejen hæve/hvile i 6-8 timer under en badehætte ved stuetemperatur.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen til et langt brød.

Del det herefter kuvertbrød på cirka 3 cm i længden. 

Placer de små kuvertbrød på bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter.

Forvarm imens ovnen til 250 grader med bageplade i i den. Så bliver den varmet op sammen med ovnen. Dette vil senere hjælpe ved bagning og brødet, og giver en sprød bund.

Tag den varme bageplade ud af ovnen og placer forsigtigt bagepapir med brød på bagepladen.

Sæt den tilbage i ovnen og bag brødet ved 230 grader varmluft i 8-10 minutter. 

Lad de færdigbagte brød afkøle på en bagerist inden servering.

Boller med surdej

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Surdej
Opskrift
Anette
Surdejsbrød
Opskrift
Anette
Lyst brød med surdej
Opskrift
Anette
Brødbagning
Artikel
Thomas
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Kuvertbrød (suppehorn)
Opskrift
Anette