fbpx 🥯Boller | opskrifter | GastroFun.dk

Boller

Boller
Beskrivelse

Lækre luftige hjemmebagte boller til morgenbordet.

Friskbagte boller hører sig til, når der skal hygges ekstrameget om morgenmaden. Og lidt ekstra hygge skal der til i weekenden, synes jeg. Her er der endelig tid til at få samlet familien og vendt den forgangne uges oplevelser og drøftet weekendens planer med videre, og nøj det er noget, jeg altid ser frem til.

Glæden i min datters ansigt, når jeg tager bagepladen med de brandvarme boller ud af ovnen, mens duften af nybagt brød spreder sig i køkkenet, er uvurderlig :-)

Ingredienserne er nogle, de fleste altid har liggende, så bollerne kan bages ret spontant.

Udbytte
15 boller
Foreberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk Gær
5 dl Vand
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
50 g Smør
  Hvedemel (550-650 gram)
Vejledning
  1. Find en gryde.
  2. Hæld vand i gryden.
  3. Sæt gryden på komfuret og opvarm vandet til kropstemperatur (37 grader).
  4. Find en skål.
  5. Hæld det tempererede vand.
  6. Tilføj gær.
  7. Lad det stå i 7-10 minutter.
  8. Tilsæt sukker og salt.
  9. Skær smørret ud i mindre tern og kom det ligeledes i skålen.
  10. Tilsæt fuldkornshvedemelet under omrøring.
  11. Tilsæt nu hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen er smidig og let klistret.
  12. Ælt dejen godt igennem med hænderne i skålen. Brug gerne 15-20 minutter.
  13. Dæk skålen til og sæt et lunt sted.
  14. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  15. Drys mel på bordet.
  16. Vend dejen ud ovenpå melet.
  17. Del dejen i 12-15 lige store stykker.
  18. Rul hvert stykke til stramme boller.
  19. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir.
  20. Lad bollerne hæve til cirka dobbeltstørrelse 45-60 minutter under et klæde.
  21. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  22. Sæt bagepladen med bollerne i den opvarmede ovn.
  23. Bag bollerne i 10-12 minutter. Bagetiden afhænger af din ovn, men du kan tjekke, om bollerne er færdige, ved at banke let i bunden på dem med fingerspidserne: Lyder det hult, er bollerne klar.

Boller

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Bamseboller (c)www.instagram.com/henriette_ak/
Opskrift
Henriette Kristiansen