fbpx 🥩🥩Boeuf bourguignon✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon
Underrubrik
Endnu en fransk klassisk simreret
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tid i alt
2 timer, 50 minutter
Ingredienser
100 g Svineflæsk (Gerne røget)
2 Løg (Gerne stort)
2 fed Hvidløg
200 g Champignon
1 Krydderier (Timian, laurbærblade, persille - gerne frisk)
5 dl Oksefond
1⁄2 l Rødvin
1 dl Cognac
1 spsk Hvedemel
Vejledning

Skær kødet i store tern og rul det i hvedemel.

Skær flæsket i store tern og steg det i smør og olie i stor gryde (gerne støbejern). Når de er gyldne tages de op og lægges til side.

Tilføj lidt ekstra olie og smør og brun kødet hårdt af på alle sider i gryden. Krydr det med salt og peber og tilføj cognac og flamber i 30-60 sekunder. Derefter tages kødet op ad gryden og lægges til side.

Hak løg, skalotteløg, hvidløg og gulerødder og brun dem af i det resterende fedt i gryden. Tilsæt kødet og flæsket og krydderurterne. Hæld rødvinen i samt oksefonden i og lad det simre under låg i 2 timer.

Champignon skal krydres med salt og peber sauteres i smør og olie på en pande og sættes til side.

Kødet og krydderurterne tages op ad saucen, der smages til med citron, gastrik, salt, peber og sukker. Den kan evt. jævnes med en smørbolle, hvis den ønskes lidt tykkere.

Tilsæt champignoner og server retten.

Ved bordet drysses hakket, bredbladet persille over retten, der kan serveres med flutes eller kartoffelmos

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier