fbpx ūüćēBlomk√•lspizza | opskrifter | GastroFun.dk

Blomkålspizza

Blomkålspizza
Beskrivelse

Lækker og velsmagende blomkålspizza med friskost, parmesan, chili og rucola.

Det smager dejligt sammen og der er masser af umami-smag i parmesanen.

Vi har opskriften fra bogen "Evergreen", skrevet af Mikkel Karstad.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pizzadej)
15 g Gær
3 dl Vand (Lunt)
500 g Hvedemel (Gerne Tipo 00-mel )
2 tsk Salt
2 spsk Olivenolie (Ekstra jomfru)
  Opskriftsgruppe (Fyld)
300 g Blomk√•l (¬Ĺ blomk√•l )
100 g Friskost
  Salt
  Peber (Fra kv√¶rn)
1⁄2 dl Olivenolie (Ekstra jomfru)
100 g Parmesan (Friskrevet)
50 g salat (Frisk rucola)
Vejledning

Pizzadej

Opl√łs g√¶ren i det lune vand i en sk√•l.

Bland mel, salt og olivenolie i en anden skål, og tilsæt vand og gær.

Ælt det hele godt sammen.

Kom dejen ud på et meldrysset bord,og ælt den grundigt igen - nem i 4-5 minutter, til den er smidig og sej.

Læg dejen i en skål, drys med lidt mel, og læget viskestykke over den.

Lad dejen hæve i 45-60 minutter.

Del dejen i fire stykker p√• st√łrrelse med tennisbolde.

Rul dem helt tyndt ud på et meldrysset bord.

 

Fyld

Skyl det halve blomkålshoved i koldt vand,og snit det helt tyndt på et mandolinjern eller med en skarp kniv.

R√łr friskosten med salt og friskkv√¶rnet peber og en lille smule olivenolie.

Sm√łr friskosten ud over de tynde pizzabunde, og fordel s√•den snittede blomk√•l over bundene.

Drys med friskrevet parmesan og lidt t√łrret chili p√• toppen.

Dryp med olivenolie til sidst, og kom pizzaerne en ad gangen i en forvarmet ovn p√• 240-250 grader, s√• de bliver bagt ved rigtig h√łj temperatur.

Bag hver pizza i 8-10 minutter, indtil den er helt gylden og spr√łd p√• toppen, og bunden er bagt.

Tag pizzaen ud af ovnen, og bag de næste pizzaer på samme måde.

Skyl rucolaen, og kom den på toppen af pizzaen.

Spis med det samme, mens pizzaen er varm og spr√łd.
 

Blomkålspizza

Source

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion