fbpx Blåbærmuffins med smuldredej | opskrifter | GastroFun.dk

Blåbærmuffins med smuldredej

Blåbærmuffins med smuldredej
Beskrivelse

Dejlige og lækre muffins med en sprød smuldredej.

I vores evige jagt på at få stjernekokkenes opskrifter hjem i de danske private køkkener, har vi fået denne opskrift fra den israelske/britiske stjernekok Otto Lenghis bog: "Otto Lenghi kogebog#1". 

Opskriften lyder kompliceret, men den kræver ikke det store at lave.

Udbytte
10 stk.
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
540 g Hvedemel
5 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt
2 Æg
340 g Sukker
140 g Smør (Usaltet og smeltet)
3 3⁄4 dl Mælk
1 Citronsaft (Fintrevet)
1 Æble (Granny smith-æble. Uskrællet, udkernet og skåret i terninger på 1 cm)
300 g Blåbær (Friske - plus nogle få ekstra til pynt)
  Opskriftsgruppe (Smuldredej)
150 g Hvedemel
50 g Sukker
100 g Smør (Usaltet smør, køleskabskoldt og skåret i små terninger)
Vejledning

Forvarm ovnen til 190°.

Sæt papirforme i hullerne i en muffinbakke.

Sigt mel, bagepulver og salt sammen, og stil det til side.

Pisk æg, sukker og smeltet smør (ikke for varmt) let sammen i en stor skål.

Pisk derpå mælk og citronskal i, og vend så forsigtigt æbleterningerne og blåbærrene i.

Tilsæt de sigtede tørre ingredienser, og vend dejen meget forsigtigt sammen, til den lige netop samler sig – det gør ikke noget, at den er en smule klumpet.

Fordel dejen i papirformene, og fyld dem til randen.

Læg et rundhåndet lag smuldredej i små kupler oven på dejen, og pynt med de ekstra blåbær.

Bag muffinsene i 30-35 minutter, eller til et grillspyd kommer tørt ud, når du stikker det ind i midten af dem.

Tag de færdige muffins ud af ovnen, og lad dem køle en smule af, inden du tager dem op af muffinbakken.

Server dem lune.

Noter

Smuldredej

Kom mel, sukker og smør i en skål, og gnid smørret ud i de tørre ingredienser, til blandingen har konsistens som rasp.

Du kan også bruge en håndmikser forsynet med piskeris.

Sørg for, at der ikke er nogen smørklumper tilbage.

Hvis du bruger håndmikser, må du endelig ikke lade den køre for længe.

Løs smuldredej kan nemlig forvandle sig til fast småkagedej på få sekunder (hvis det skulle gå så galt, kan du rulle dejen tyndt ud, udstikke den til småkager, bage dem og dyppe dem halvt i chokolade). 

Drys smuldredejen i en plasticbeholder. Den kan holde sig i op til 5 dage i køleskabet eller i evigheder i fryseren.

 

Source

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier