Beef Wellington

Beef Wellington
Beskrivelse

Beef Wellington er den ultimative luksusret til de stunder, hvor man har fortjent lidt ekstra godt!

Kombinationen af alt det bedste, nemlig oksemørbrad, stegte svampe og sprød butterdej, går her op i en højere enhed og bliver til det mest luksuriøse måltid, du kan forestille dig.

Retten er dyr i indkøb og tager tid at lave, men det er det hele værd.

Så forkæl dig selv og prøv denne ret - vi kan ikke love dig, at du ikke bliver afhængig!

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
2 timer
Ingredienser
1 pk Butterdej
400 g Svampe (champignon eller blandede svampe)
1 Rosmarin (1 kvist)
1 spsk Brun farin
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Svampefyld:

Tag mørbraden ud af køleskabet cirka 30 minutter før brug. Drys den let med salt og peber og lad den ligge ved stuetemperatur.

Rør sennep og brun farin sammen i en lille skål.

Rens svampene og hak dem fint sammen med rosmarinen.

Steg svampe og rosmarin på en tør pande, indtil svampene har afgivet al væsken og er blevet knastørre. Det tager lidt tid men er vigtigt for det færdige resultat.

Krydr med salt og peber.

 

Mørbrad:

Varm en stegepande op, til den er meget varm.

Brun mørbraden på alle sider i smør og olie.

Krydr den med salt og peber og tag den af panden.

Smør mørbraden med den farin/sennepsblandingen.

 

Samling:

Læg et stort stykke film ud på bordet.

Fordel parmaskinken herpå, så der er et par centimeters overlap.

Fordel svampene på parmaskinken.

Læg den mørbraden midt på svampene.

Rul den, ved hjælp af filmen, stramt sammen, som en roulade.

Læg rullen i køleskabet i minimum 1 time. Du kan med fordel forberede opskriften indtil dette trin dagen i forvejen.

Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir.

Del butterdejen i to stykker på cirka ⅓ og ⅔ af dejen.

Fjern filmen fra mørbraden og placer den på det mindste af butterdejsstykkerne.

Pensl butterdejskanterne med æggeblomme.

Brug det store stykke butterdej som låg.

Skær evt. overskydende butterdej fra.

Pres de to stykker butterdej sammen med en gaffel.

Pensl butterdejslåget med æggeblomme og rids overfladen med en skarp kniv.

Drys med flagesalt og evt. frisk rosmarin.

Bag retten i ovnen, til kernetemperaturen er 55 grader.

Tag den ud og lad den hvile i cirka 15 minutter.

Skær den færdige Beef Wellington i cirka 2 centimeter tykke skiver - brug gerne en franskbrødkniv, da den er nemmere at skære pæne skiver med.

Noter

Det er vigtigt at stege svampene, til de er knastørre. Svampe indeholder rigtig meget væske, og hvis det ikke fordamper under stegningen, vil det trænge ud, når kødet tilberedes i ovnen og gøre butterdejen blød. Så brug den tid, det tager at stege svampene godt og grundigt igennem. 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier