Bamseboller med chokolade

Bamseboller med chokolade
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:22
Beskrivelse

SÅ ER DE HER!! 🤩🤩

De blødeste, lækreste og mest vamsede bamseboller med chokolade! Muuuuums!! 😍😍

De smager så englene synger - især med et godt lag smør!! 🥳🥳

Jeg kunne snildt spise tre af disse!!

Kom ikke og sig, at du ikke også kunne det!! 🤣🤣

Alle elsker chokoladeboller.... Eller... Jeg gør i hvert fald!! Andre, der er med på chokoladebolle-vognen? 👏🏼👏🏼

Opskriften giver 12-20 stk. chokolade-bamseboller, afhængig af hvor store du laver dem.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
50 g Gær
4 dl Mælk
60 g Sukker
1 Æg
1⁄2 tsk Kardemomme
850 g Hvedemel (op til 1000 gram)
1 1⁄2 tsk Salt
1⁄2 dl Olie
100 g Smør (blødt)
200 g Mørk chokolade (knapper - eller mælkechokolade, hvis man er mere til det)
1 Æg (til penslingen)
Vejledning

Lun mælk og opløs gær i mælken.

Kom sukker, kardemomme, olie og æg i og rundt.

Tilsæt det meste af melet og salt og kør på maskine.

Tilsæt mere mel hvis nødvendigt.

Kom smør i og kør dejen smidig og lækker i et par minutter.

Tilsæt chokoladeknapperne og ælt dejen i 10-20 sekunder, til knapperne er godt fordelt i dejen.

Lad hæve til dobbelt størrelse - ca. 45 min.

Form boller (12 store, 16 mellem eller 20 små) og lad efterhæve ca. 30 min. på en bageplade, hvor de ligger tæt (2-3 cm mellemrum) så de under hævningen vokser ind i hinanden.

Pensl med æg og bag i ca. 13-15 min ved 210 grader alm. ovn.

Rigtig god fornøjelse med det 🥳🥳

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier