fbpx ✅Bær cremeux tærte | opskrifter | GastroFun.dk

Bær cremeux tærte

Bær cremeux tærte
Beskrivelse

Smuk og lækker opskrift på en desserttærte med bær og cremer.

Vi elsker her på redaktionen at få eksperternes opskrifter, så vi har denne fra Antonio Bachour, en verdensklasse konditor fra Florida.

Forberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
1 time
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
3 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dej)
180 g Smør (koldt)
98 g Sukker (bage-/konditorsukker)
1 knsp Salt
45 g Mandelmel
400 g Hvedemel
70 g Æg (hele)
  Opskriftsgruppe (Bær cremeux)
3 g Husblas (gelatine)
90 g Pure (hindbærpure)
90 g Pure (jordbærpure)
20 g Pure (blåbærpure)
70 g Æg (hele)
55 g Sukker
70 g Usaltet smør (stuetempereret)
  Opskriftsgruppe (Hindbærgelé)
200 g Pure (hindbærpuré)
40 g Sukker
5 g Husblas (gelatine)
  Opskriftsgruppe (Pisket ganache)
250 g Fløde (50%)
25 g Sukker (invertsukker)
450 g Fløde (50%)
  Opskriftsgruppe (Neutral glaze)
300 g Mirror gelé (neutral)
30 g Vand
  Opskriftsgruppe (Jordbærgelé)
300 g Pure (jordbærpuré)
30 g Sukker
  Opskriftsgruppe (Derudover)
  kage (Mandelkage)
Vejledning

Dej

Forvarm ovnen til 165º celsius.

Brug en røremaskine til at blande ingredienserne sammen med.

Skær smørret i små tern og placer dem i skålen.

Tilsæt mel, sukker, salt og mandelmel og lad røremaskinen køre indtil du har en sandagtig konsistens.

Tilsæt æg og lad den køre indtil du har en kugle/bold.

Rul dejen ud på bordet i en 2 mm tykkelse. 

Kom husholdningsfilm henover og køl den ned i minimum 3 timer.

Smør små tærteforme (f.eks. Pavoni) med smør og skær dejen til så den passer i.

Bag dem i 15 minutter i ovnen.


Bær cremeux

Bring de tre puréer i kog i en mellemstor gryde.

Pisk æg, sukker og æggeblommer sammen i en lille skål.

Tilsæt langsomt den varme puréblanding, så det temperer.

Kog blandingen op til 82° celsius og rør gelatine ind i væsken, så det bliver blandet godt.

Tag gryden af blusset og lad den afkøle til 35° celsius. 

Tilsæt smør og foretag en emulsion ved hjælp af en stavblender.

Lad det afkøle til stuetemperatur herefter.

Opbevares i køleskabet.

 

Hindbærgelé

Bring puréen og sukkeret i kog i en gryde.

Tilsæt gelatinen.

Kom det ned i en miniform og frys dem ned (her er der brugt en Pavoni Pavocake Planet Mini Silicone Mold).

 

Pisket ganache

Bring 250 gram fløde 50 %, glukose og invertsukker i kog i en gryde.

Hæld chokoladen henover.

Lav en emulsion ved hjælp af en stavblender.

Tilsæt den kolde fløde 50 %.

Dæk det til og kom det i køleskabet.

 

Neutral glaze

Bring mirror gelé og vand i kog,

Dæk den til og køl den ned.

Når den er på 55° celsius, skal den bruges.

 

Jordbærgelé

Bland det hele sammen i en gryde og bring det i kog.

Kom det i en sprøjtepose med tyl.


Samling af tærten

Placer mandelkagen i bunden af tærten.

Lav et hul i midten og kom jordbærgeléen der i.

Fyld resten af tærten med din bær cremeux. Brug en paletkniv til at gøre det jævnt og flot i toppen.

Pisk ganachen og kom den i en sprøjtepose.

Kom ganachen henover tærten.

Vend tærten på hovedet og frys den i 30 minutter.

Tag din hindbærgelé og put den på en pind.

Dyp den i din glaze og læg den på toppen af tærten.

Velbekomme.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Jordbærtærte
Opskrift
Katrine
Pæretærte
Opskrift
Anette
Rabarbertærte
Opskrift
Anette