ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bålbrød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 12. marts 2021

Dejligt grovere dej, der både kan bruges til snobrød eller madbrød. 

I forbindelse med at jeg har fået et bålfad med en rist til jul, så skulle det da frem og prøves af første “forårsdag” i år.

Børnene ville gerne lave snobrød og jeg lavede en ekstra stor portion, så jeg kunne få lavet madbrød til aftensmaden også.

Den kan selvfølgelig også bruges til at bages på en pande eller i ovnen.

Bålbrød


Antal: 1 stor portion

Bålbrød

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 400 milliliter Vand
  • 10 gram Gær
  • 1 spsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 deciliter Olie
  • 260 gram Hvedemel stenformaleret, øko - kan erstattes andet mel
  • 170 gram Tipo 00 kan erstattes af f.eks. manitobamel

Sådan gør du

  • Jeg laver som regel mine deje på min røremaskine. Du kan selvfølgelig ælte den i hånden også.
    Rør gær og lunkent vand sammen først.
    Tilsæt sukker, salt og olie under omrøring.
    Tilsæt først den ene del mel under fortsat omrøring og fortsæt med at komme det andet mel i.
    Fortsæt til dejen har den rigtige konsistens. Den skal gerne slippe siderne.
    Kom et låg/viskestykke henover og lad den hæve ved stuetemperatur. Den kan sagtens nøjes med 30 minutter, men kan sagtens hæve i 2 timer hvis din tidsplan tillader det.
    Nu er brødet klar til at blive bagt over dit bål.
    Kom en smule mel på hænderne og form brødet rundt om en pind eller tryk det fladt og placer det på din rist.
    Drej løbende pinden hvis det er snobrød og vend brødet på risten når det slipper. 
    "Bagetiden" er umulig at beskrive, det handler om hvor varmt dit bål er og hvor tæt på gløderne dejen placeres.
    En god grundregel er at når du banker på brødet, så skal det lyde hult. Så er du i mål.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.