fbpx ✅Æbleskive med rygeostcreme og hybenroseblade | opskrifter | GastroFun.dk

Æbleskive med rygeostcreme og hybenroseblade

Salt, sød og syrlig kombination af rygeost, spinat og hybenroseblade
Sidst ændret:
Onsdag den 1. juli, 2020 - 12:55
Beskrivelse

Hvis du aldrig har prøvet og lave salte æbleskiver med fyld før, er det her et godt bud på en god start.

Den smager salt, sødt og syrligt og den fede mayonnaise gør det hele lidt ekstra greasy.
 

Sværhedsgrad
Udbytte
30 styk
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
2 dl Sukker
3 Æg
4 dl Hvedemel
1⁄2 tsk Salt
2 tsk Natron
2 Citron (Skallen herfra)
1 Citron (Saften herfra)
250 g rygeost
1 tsk Salt
1 tsk Peber
1 tsk Citronsaft
1 dl Rapsolie
  Salt (Efter smag)
  Peber (Efter smag)
Vejledning

Syltede hybenroseblade

1. Varm sukker og eddike op til sukkeret er smeltet, og lad det herefter køle helt af for at beholde farven i bladene

2. Skold et glas

3. Skyl bladene og put dem i glasset. Hæld eddikelagen over

4. Sæt på køl

Dejen

1. Del æggene i hvider og blommer. Hviderne skal først bruges lige inden man skal lave æbleskiverne.⁣

2. Hæld blommer og kærnemælk op i en skål og pisk det let sammen. Tilsæt hvedemel, boghvedemel, salt og natron til kærnemælken og pisk det let sammen. Stil til side i 30 minutter.⁣

3. Lige inden man skal lave æbleskiverne, piskes æggehviderne stive og vendes forsigtigt i dejen.⁣

Fyldet

1. Skyl spinaten. Lav en gryde med vand og bring det i kog. Tilsæt spinaten og lad det være i vandet, til det falder sammen. Tag spinaten fra vandet og læg det i en sigte. Når spinaten er kold nok til at røre ved, presser du så meget væske ud af som du overhovedet kan.

2. Hak spinaten fint og bland det med citronskal, citronsaft, rygeost, salt og peber

3. Form kugler af fyldet (ca. 1,5-2 cm i diameter) og sæt dem på køl indtil du skal bruge dem

Mayonnaise

1. Pisk æggeblomme og citronsaft sammen (kan med fordel gøres med en stavblender)

2. Tilføj olien i en tynd stråle mens du pisker. Hvis du vil have mayoen tykkere, tilsætter du blot mere olie

3. smag til med salt og peber

Samling

Varm æbleskivepanden godt op. Fyld smør i alle hullerne og put dej helt op til kanten. Put en kugle af fyldet i hvert hul og begynd at vende en kvart omgang ad gangen. Giv dem 2-3 minutter i alt

Pynt med mayo og syltede hybenroseblade

Kilde

Opskriften er udviklet af Familien Kjeldgaard. Find flere opskrifter på deres Instagram.

Læs også
Mad æbleskive med hvide aspargeshoveder og friske hyldeblomster, sat sammen af en aspargesjuicecreme lavet på fløde
Opskrift
Familien Kjeldgaard
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier