Æblebrød

Æblebrød
Sidst ændret:
Fredag den 5. februar, 2021 - 09:33
Beskrivelse

Skønneste Æblebrød (kage) med sprødt nødde-karamelknas på toppen.

Svampet - saftigt og helt perfekt til en kop eftermiddags te.

Herunder får du opskriften som > DU BARE MÅ PRØVE.

Æblebrød

Sværhedsgrad
Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dejen)
50 g Smør (blødt)
1 1⁄2 dl Sukker
1 1⁄2 tsk Vaniljesukker
2 Æg
2 dl Mel
1 tsk Bagepulver
1 Æble (i tern )
  Sukker (til at drysse henover æbleternene)
  Opskriftsgruppe (Nødde-karamel knas)
  Valnødder (en håndfuld, hakket)
  Mandler (en lille håndfuld, hakket)
20 g Smør
1 spsk Sirup
1 spsk Mel
Vejledning

Dejen

Pisk smør - sukker - vanilie med ét æg af gangen.

Tilsæt cremefraiche og dernæst mel og bagepulver.

Æbleternend drysses med lidt sukker og vendes i dejen.

Fordel dejen i en rugbrødsform
 

Nødde-karamel knas

Smelt alle ingredienserne sammen i en gryde.

Fordel nødde-karamellen over æbledejen og bag i 35-45 minutter ved 175°.

Lad kagen køle til den er let lun og skær den ud som “brød skiver".

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier