ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spareribs

MUUSMANN FORLAG | 15. februar 2019
BBQ-ben med hjemmelavet BBQ-sauce

“Kamben”, “Gode ben” og “Spareribs” – kært barn har mange navne – men det smager dejligt.

Kamben kan tilberedes på mange måder og hvor giver dig her en god basisopskrift på både en lækkert barbecuesauce og hvordan de skal tilberedes inden de kommer på grillen eller i ovnen.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Kødets mester” – en samtalebog med slagtermester Jan Lund.


Antal: 20 kamben

Spareribs

BBQ-ben med hjemmelavet BBQ-sauce
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Muusmann Forlag
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

BBQ-sauce

  • 800 gram Ketchup Heinz tomatketchup
  • 150 gram HP Sauce
  • 300 gram Brun farin
  • 30 gram Limesaft
  • 25 gram Tabasco Sauce
  • 15 gram Ingefær
  • 15 gram Karry
  • 2 fed Hvidløg Revet
  • 10 gram Røget paprika
  • 10 gram fennikel Stødt

BBQ-ben

  • 1 stk. Kamben ferskt fra gris à ca. 500 g pr. person
  • Salt 20 g salt/liter vand
  • Vand

Sådan gør du

BBQ-sauce:

  • Bland alle ingredienserne til saucen sammen i en skål. Dette er en grundopskrift, der virker! Tiloversbleven sauce kan gemmes på køl i månedsvis og er i øvrigt velegnet til andre retter, fx også til sommerens grillpølser.

BBQ-ben:

  • Kog vand med salt op i en stor gryde.
  • Læg kambenene i det kogende saltvand, så det dækker, og lad simre ca. 30 minutter.
  • Sluk for gryden og lad benene trække min. 30 minutter*.
  • Smør BBQ-saucen på kambenene, umiddelbart inden de skal grilles eller i ovnen.

Stegning i ovn:

  • Min. 220° varmluft – gerne mere – i 10-15 minutter. 

Stegning på grill:

  • Ved direkte varme og overvågning!  Kambenene er færdige, når de er smukt karamelliserede.

Noter

*Benene kan sagtens koges 1 eller flere dage før anvendelse.
Opbevar dem i givet fald på køl i saltlage.
Og husk, at mad, der skal gemmes, skal køles hurtigt ned.
Lav evt. en ekstra saltlage med koldt vand og læg de varme kogte ben deri, når de har trukket færdig i gryden – så bliver de hurtigere kolde…

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Kødets mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link