fbpx Ingredient Content | GastroFun.dk

Olie

Olie

Vegetabilsk fedtstof og olie (de spiselige flydende kaldes madolie) er betegnelsen for flydende fedt udvundet fra plantedele, typisk planternes frø. Vegetabilsk olie bruges bl.a. i madlavningen.

Vegetabilsk olie udvindes ved kold- eller varmpresning af det fedtholdige plantemateriale. Koldpressede olier har typisk en kraftigere farve og smag, ligesom deres indhold af antioxidanter og vitaminer er bevaret. Varmpressede olier er ikke nær så sunde og anvendes typisk til stegning og friture.

De olier der typisk bruges i Danmark er:

  • Olivenolie
  • Rapsolie
  • Solsikkeolie
  • Kakaosmør
  • Vindruekerneolie
  • Kokosolie – primært i fødevareindustrien
  • Palmeolie – primært i fødevareindustrien
  • Tidselolie
  • Majsolie
  • Macadamia olie
  • Avocadoolie
  • Jordnøddeolie
  • Sesamolie

Kilde: Wikipedia