ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Oksecuvette i ovn

ANDERS | 8. marts 2020
Mega lækker intervalstegt oksecuvette i ovn med rødvinssimrede og bagte rodfrugter. En klassiker som du aldrig går helt galt i byen med!

Oksecuvette er en klassiker, når det lige skal være lidt ekstralækkert, for eksempel når der kommer gæster over til spisning.

Oksecuvette i ovn

Her har jeg serveret oksecuvetten med bagte rodfrugter samt en opbagt sovs, som jeg lavede på fonden fra rodfrugterne og kødet.

Oksecuvette i ovn

Oksecuvette i ovn

Enkelt, klassisk og virkelig lækkert!

Oksecuvette i ovn opskrift


Antal: 4 personer

Oksecuvette i ovn

Mega lækker intervalstegt oksecuvette i ovn med rødvinssimrede og bagte rodfrugter. En klassiker som du aldrig går helt galt i byen med!
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anders
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Oksecuvette

  • Oksecuvette
  • Salt og peber friskkværnet
  • Rosmarin

Bagte rodfrugter

  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Løg
  • Rosmarin
  • Timian
  • Vand
  • Rødvin

Sådan gør du

Oksecuvette

  • Gnub kødet med salt, peber og rosmarin.
  • Sæt kødet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
  • Tag oksecuvetten ud af ovnen og lad den hvile i 20 minutter.
  • Sæt den tilbage i ovnen og giv den yderligere 20 minutter.
  • Tag den ud af ovnen, sluk ovnen og lad stegen hvile i 15 minutter.

Bagte rodfrugter

  • Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i passende stykker.
  • Pil løget og skær det i både.
  • Steg kartofler, gulerødder og løg kort på panden.
  • Tilføj rosmarin og timian.
  • Tilføj lidt vand og lidt rødvin og lad det simre i en halv times tid.
  • Tag grøntsagerne op af fonden og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt bagepladen i ovnen ved høj varme.
  • Slut af med at lave en opbagt sovs af fonden fra grøntsagerne og kødet og servér.

Om forfatteren