Mega lækker intervalstegt oksecuvette i ovn med rødvinssimrede og bagte rodfrugter. En klassiker som du aldrig går helt galt i byen med!
Oksecuvette er en klassiker, når det lige skal være lidt ekstralækkert, for eksempel når der kommer gæster over til spisning.
Her har jeg serveret oksecuvetten med bagte rodfrugter samt en opbagt sovs, som jeg lavede på fonden fra rodfrugterne og kødet.
Enkelt, klassisk og virkelig lækkert!
Oksecuvette i ovn opskrift
Antal: personer
Oksecuvette i ovn
Mega lækker intervalstegt oksecuvette i ovn med rødvinssimrede og bagte rodfrugter. En klassiker som du aldrig går helt galt i byen med!
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
Oksecuvette
- Oksecuvette
- Salt og peber friskkværnet
- Rosmarin
Bagte rodfrugter
- Kartofler
- Gulerødder
- Løg
- Rosmarin
- Timian
- Vand
- Rødvin
Sådan gør du
Oksecuvette
- Gnub kødet med salt, peber og rosmarin.
- Sæt kødet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
- Tag oksecuvetten ud af ovnen og lad den hvile i 20 minutter.
- Sæt den tilbage i ovnen og giv den yderligere 20 minutter.
- Tag den ud af ovnen, sluk ovnen og lad stegen hvile i 15 minutter.
Bagte rodfrugter
- Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte.
- Skræl gulerødderne og skær dem i passende stykker.
- Pil løget og skær det i både.
- Steg kartofler, gulerødder og løg kort på panden.
- Tilføj rosmarin og timian.
- Tilføj lidt vand og lidt rødvin og lad det simre i en halv times tid.
- Tag grøntsagerne op af fonden og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt bagepladen i ovnen ved høj varme.
- Slut af med at lave en opbagt sovs af fonden fra grøntsagerne og kødet og servér.