fbpx Ingredient Content | GastroFun.dk

Oksebov

Oksebov

Okseboven er et stykke kød, som man skærer fra forpartiet på en okse. Det betyder, at okseboven kommer fra den øverste del af forbenet. De muskler, der sidder på forbenet bliver brugt meget, hvilket betyder, at de indeholder meget bindevæv.

Det er altså ikke det allerfineste kød, men hvis man bruger det til gryderetter eller til hakkekød, vil den gode smag i kødet komme frem. Man får allermest ud af en oksebov, hvis man tilbereder det over lang tid og når centrumtemperaturen er 75-80 grader.

 

Bovklump

Den del af okseboven, som ligger langs rørbenet og under bovbladet, hedder bovklumpen og udgør oksens skulderblad. Når man har udbenet bovklumpen skal man trimme den for fedt og sener, som der er meget af. Man kan enten tilberede bovklumpen som en hel steg eller skære den i skiver eller tern.

 

Oyster blade steak

På ydersiden af bovbladet sidder denne udskæring. Den har meget fedt på toppen og en stor sene ned igennem midten. Hvis man skærer denne muskel på tværs i skiver, vil senen danne en muskel i midten, og ved stegning vil musklen smelte og få en konsistens, der minder om en øster, hvoraf navnet kommer.