Iberico (sortfodsgrisen) svinekød er i vores verden på niveau med højkvalitets oksekød.
Så derfor har vi valgt at kombinere vores favorit svinesort med vores favorit ret: Bacon.
Vores version er usaltet hvilket vi kun kan gøre fordi at vi har et modningsskab (eller dryaging poser).
Hvis du ikke har det, så skal man sprænge/rimme kødet i 2-4 døgn af hygiejnemæssige årsager.
Usaltet Bacon af Iberico Nakkefilet
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 1 kilogram Nakkefilet Iberico gris
Sådan gør du
- Vi tørmodnede kødet i 60 dage ved 1,2 grader. Kødet blev stenhårdt og tørt. Derefter blev det koldrøget i 3 timer og klar til at kunne tilberedes. Vi skår det i meget tynde skiver, drysset med salt og sprødstegt på panden uden fedtstof.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.