Dampet rødspætte

Indsendt af Per lør, 05/05/2018 - 14:27
Billede
Dampet rødspætte
Description

Den populære danske fladfisk rødspætten. Den kan grilles, pocheres, paneres og steges, men her har vi valgt af dampe den. Kødet bliver glasklart og super lækkert.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
Vejledning

Start med at sikre dig at alle fiskebenene er fjernet fra dine rødspætter. Vi bruger tynde rødspætter (cirka 1 cm tykke) og regner generelt med 2 stk. pr. person.

20 minutter inden rødspættefileterne skal tilberedes, skal de gastrosprænges. Dvs. der skal drysses salt henover dem på begge sider. Det trækker lidt af væsken ud af fisken og gør den mere saftig.

Rødspættefilet

Tør saltet af fisken.

Rul fisken og placer en kødnål igennem den, så den ikke går "fra hinanden".

 

Rødspættefileten kan dampes på to forskellige måder:



Dampovn:

Hæld hvidvinen i et fad og placer fisken i et smurt rist/fad med huller i.

Damp fisken i 5 minutter ved 85 grader.

 

Almindelig ovn:

Smør et lille ildfast fad, og hæld hvidvinen i bunden. Placer rødspættefileterne ovenpå og dæk det hele af et bagepapir.

Damp det i 6 minutter.

Noter

Fisken passer godt til en forret, sammen med asparges eller som en del af et Stjerneskud.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier