Havregrødsboller

Hvem har ikke et blødt punkt for duften af hjemmebagte boller?
Her får du en opskrift på nogle lækre boller med havregrød, hvilket gør dem smækfyldt med sunde, mættende fibre og dejlig smag.
Havregrødsbollerne er oplagte som et alternativ til madpakkens kedelige rugbrødsmadder eller som en eftermiddagssnack. De er både gode lune med smør eller kolde som en mini-sandwich. Bager du en stor portion, kan du med fordel fryse dem ned - så kan du altid hive et par stykker ud, når du får lyst til lidt hjemmebag.
Kom havregryn og 2 dl. vand i en gryde og kog det til havregrød.
Lad havregrøden køle ned.
Bland gær, 5 dl. lunkent vand, sukker, salt og smeltet smør op i en røreskål sammen med den afkølende havregrød og rør det godt sammen (lav evt. lidt ekstra havregrød om morgenen, når der alligevel koges grød til familien).
Tilsæt melen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og lækker
Lad dejen hæve i en skål smurt med lidt olie i 60 minutter under en badehætte/ film eller et viskestykke.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord.
Del dejen i 15 stykker, uden at slå luften ud af dejen.
Tril dejen til fine boller, og fordel bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, imens ovnen varmes op til 220 grader.
Pensel bollerne med den sammenpiskede æggeblomme.
Bag pladerne hver for sig, i 10 minutter ved 220 grader.
Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.




Kommentarer
Konsistens
Jeg har lige forsøgt mig med denne opskrift, men står med en ekstremt våd dej, som umuligt kan trilles, og en hævning der er noget sløj (nok grundet væskebalance).. Hvordan undgår jeg det en anden gang? Jeg har tilsat mere mel, æltet og formet boller - nu er de sat til at efterhæve i en times tid, men det ville da være lækkert hvis opskriften bare virkede 😅
Hvor meget færdig grød skal man bruge, hvis man fx har en rest? Det kan måske være der min fejl ligger.
Som svar til Konsistens af Anna Simona De…
Hej Anna Når jeg har haft…
Hej Anna
Når jeg har haft lavet bollerne, har jeg lavet en dobbelt portion havregryn om morgen 2dl havregryn til 4dl vand og koger den som normalt..
Vores datter få os den en del og den anden del gemmer jeg til boller.. Så min portion til boller bliver 1dl gryn + 2dl vand
Mel mængden kan til tider godt variere alt efter hvor tynd min grød har været.
Håber dette kan hjælpe dig
Som svar til Hej Anna Når jeg har haft… af Anette
Konsistens
Jeg tænkte mere, hvor mange gram færdig grød.. Jeg har lige lavet dem igen, denne gang med målt mængde grød og alligevel får jeg en meget (!) våd dej.. 🙈 Hvor våd skal den være🤔?
Som svar til Konsistens af Anna Simona De…
Jeg skal selv bage dem i…
Jeg skal selv bage dem i weekenden, så vil jeg lige tjekke vægt og konsistent af og tage nogen flere billeder.
Som svar til Jeg skal selv bage dem i… af Anette
Har nu lavet bollerne igen,…
Har nu lavet bollerne igen, glemt dog de ekstra billeder.
Jeg har nu rettet opskriften til.
tak Anna, fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen i opskriften.
da der skal cirka 800g hvedemel, i stedet for de 500g jeg havde skrevet i opskriften.
beklager fejlen
Hvidt hvedemel?
Hej 🙂
Har du nogen erfaring med at skifte noget af det almindelige hvedemel ud med fuldkornshvedemel - også kaldet hvidt hvedemel?
Pft 😊
Som svar til Hvidt hvedemel? af Julie Helene B…
Re: Hvidt hvedemel?
Ja hvid fuldkornshvedemel suger væsken til sig på en anden måde, så ville holde 150-200 gram mel tilbage og kun tilsætte den tilbageholdte mel, hvis dejen er meget våd :-)