fbpx Hjemmelavet karry ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet karry

Hjemmelavet karry
Sidst ĂŚndret:
Fredag den 3. januar, 2020 - 08:00
Beskrivelse

Karry er en fantastisk opfindelse, som er blandet af alle de lækre krydderier, briterne tog med hjem fra Indien under kolonitiden👨‍🍳🤤 der findes et hav af varianter. Jeg har lavet min egen opskrift, som jeg har testet med eleverne i madkundskabslokalet. Den er perfekt til boller i karry. 

Karry er et blandingskrydderi, der typisk består af 10-20 forskellige krydderier. Ordet kommer muligvis fra det Tamilske ord KARI, som bl.a. kan betyde ’krydret sauce’, men i Danmark tænker vi mest på det tørre, gule krydderi – som faktisk er opfundet i England under kolonitiden, hvor englænderne kontrolerede det meste af Indien og dermed handlen med de meget eftertragtede krydderier. På engelsk hedder det CURRY og bruges om pulveret og de krydrede indiske gryderetter. F.eks. Chicken Tikka Masala, som i dag regnes for en af Englands NATIONALRETTER. 
Den gule karry, som er den mest brugte i Danmark, für sin farve fra gurkemeje og den karakteristiske duft kommer fra bukkehornsfrø, men en karry er langt mere og kompleks i sin smag. Jeg har eksperimenteret en del med blandingen, og du kan jo selv fortsÌtte. En ting er sikkert, det er langt mere spÌndende og personligt end en fÌrdig karryblanding.    
 

SvĂŚrhedsgrad
Ingredienser
8 Peberkorn (Sorte)
1 Kardemommekapsel (Frøene derfra)
1 Kanelstang (2-3 cm lang)
2 Muskatblomme (Kan ogsĂĽ vĂŚre 3 stk.)
1 tsk Gurkemeje
Vejledning

Åbn kardemommekapslerne, pil frøene ud og smid kapslerne væk.

Rist de hele, tørrede krydderier pü en tør pande ved lav varme til de begynder at dufte, knus dem i en morter eller mal dem i en krydderi-/kaffekvÌrn og bland dem med de andre krydderier.

Noter

NB: Alle tsk. er med top 

LĂŚs ogsĂĽ
Hjemmelavet karrysalat
Opskrift
Thomas
Boller i karry med spicy rice
Opskrift
rasmusbredahl
Kylling i karry
Opskrift
Anette
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier

Kommentarer

Ja det skulle gerne passe med 2-3 stykker muskatblomme. Du mü endelig ikke forveksle det med muskatnødden. Blommen er den tynde røde hinde, der sidder rundt nødden.

Du kan godt knuse dem let, inden du smider dem pĂĽ panden, sĂĽ bliver de nok varmet mere jĂŚvnt!

Jeg glæder mig til at høre, hvordan det går med at lave min karry og hvad du synes om den. Skriv endelig her i tråden igen eller tag mig eller gastrofun, hvis du laver et opslag på fb eller ig 🙂

tir, 05/05/2020 - 14:00 Permalink