fbpx 🥩 Svinemørbrad sous vide ✅ | GastroFun.dk

Svinemørbrad sous vide

Svinemørbrad sous vide
Underrubrik
Sådan laver du en perfekt og saftig svinemørbrad
Indholdsfortegnelse

Svinemørbrad er et meget magert og mørt stykke kød som sidder langs ryggen på grisen. Den er lettilgængelig i butikkerne og er slet ikke nær så dyr som koens mørbrad.

Dog er svinemørbraden et meget delikat stykke kød, som meget let kan blive tørt af at blive tilberedt for meget og derfor bruger vi sous vide metoden til at sikre at sluttemperaturen hverken bliver for lav eller for høj.

Denne metode kan både benyttes til at tilberede en svinemørbrad lige før servering, eller man kan køle/fryse den færdige svinemørbrad i vakuumposen indtil den skal spises.

FremgangsmĂĄde

Svinemørbraden brunes hurtigt på overfladen på en meget varm pande med rigeligt smør og dine foretrukne tørrede krydderier. Eftersom svinemørbrad ikke har særlige meget fedtmarmorering, vil den også være mindre smagfuld end andre stykker og kræver derfor lidt krydderier.

Herefter vakuumpakkes og tilberedes den ved 58 grader i 3 timer. Jeg laver gerne 2-3 stykker ad gangen og lægger dem i fryseren indtil de skal spises.

Efter de tre timer, skal den køles let af, så kernetemperaturen ikke stiger for meget under bruningen af overfladen på de enkelte bøffer.

Så skærer du den ud i passende skiver som helst ikke må være tyndere end 3 cm. Jeg skærer den skråt for så give mere stegeflade.

Hvis du ikke skal bruge det hele, kan resten gemmes i køleskabet og skæres til pålæg efter behov. Der er intet som at have denne slags saftige og tilberedte rester liggende på køl.

Holder du grillfest, kan du lade den lune svinemørbrad ligge ved grillen og skære bøffer efter bestilling, som hurtigt brunes på den varme grill. Gæsterne kan så selv vælge hvor længe den skal steges.

Svinemørbraden skæres ud til bøffer

Disse bøffer brunes ligesom du gjorde med det hele stykke indtil de har en flot overflade. Pas på ikke at give dem for lang tid - hellere en høj temperatur. Her er formålet at opnå den brunende maillard-reaktion, der giver en meget smagfuld overflade på kødet, ikke at tilberede kødet yderligere.

bøfferne af svinemørbrad brunes

Hvis mørbraden kommer fra fryseren, skal den tø op i ca. 30 minutter f.eks. i sous vide eller en gryde med lunt vand.

Herefter er bøfferne klar til servering.

svinemørbrad sous vide
Her har vi lavet en sauce af væsken fra vakuumposen og fond som basis.

God fornøjelse.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du sĂĄ komme i gang med sous vide?•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.

Sociale medier