fbpx 🥩SousVideTools Cucina 280 Kammer Vakuumpakker | GastroFun.dk

SousVideTools Cucina 280 Kammer Vakuumpakker

SousVideTools Cucina 280 Kammer Vakuumpakker
Indholdsfortegnelse

Sous vide er kommet for at blive. Perfekt tilberedt kød, fisk, fjerkræ og grønt er ikke længere noget, der kræver, at man enten går på restaurant eller bruger timevis i køkkenet. Med sous vide arbejder man med præcise temperaturer, og selvom dét i sig selv lyder som noget, der kræver en del energi fra din side, så er det bestemt ikke tilfældet. Det eneste, du skal vide, når du tilbereder i sous vide, er, hvor varmt vandbadet skal være, og hvor længe råvaren skal ligge i vandet.

Derefter lægges råvaren til at tilberede i sine egne safter, hvilket giver en betydeligt bedre konsistens og mere intens smag .

 

Sous vide og vakuum

Når vi tilbereder i sous vide, er det nemmeste at vakuumpakke råvaren. Du får ganske enkelt det bedste resultat på denne måde. Vakuumpakker du ikke posen, skal du være meget nænsom med at få presset luften ud af posen, og det er ganske enkelt for besværligt. Og idéen med sous vide er jo netop, at madlavningen skal være så nem og ligetil som muligt.

 

For at vakuumpakke posen, skal du bruge en vakuumpakker. Der findes mange både billigere og dyrere løsninger på markedet. Faktisk kan du få vakuumpakkere til under en plov. Det er dog klart, at en billig vakuumpakker i denne prisklasse ikke hører til den mest kraftfulde af slagsen.

 

Yderst kraftfuld vakuumpakker

Skal du have noget, der virkelig tager kegler, så skal du op i det, der hedder en "kammer vakuumpakker". Som navnet indikerer, lægges posen og dens indhold ned i et kammer, der med stor kraft suger luften ud af posen. Vakuumeringen er utroligt kraftfuld. Du kan ligefrem lynsylte rødløg på den tid, det tager at vakuumpakke posen - så kraftfuld er en kammer vakuumpakker!

Derudover kan den tage alle slags poser.

Med en kammer vakuumpakker fra SousVideTools vakuumpakker du pludselig på lige fod med de professionelle. Maskinen er nem at betjene, og dens sensor er yderst præcis, hvilket mindsker vakuumtiden.

 

Hvordan fungerer det?

En kammervakuumpakker fungerer ved at hele posen placeres inde i vakuumpakkerens kammer. Låget lukkes og herefter suges alt luften ud af hele kammeret.

Ved at suge luften ud af hele kammeret, og ikke kun ud af posen, undgår man, at posen klasker sammen og væsken suges ud. Dette skyldes, at trykket forbliver det samme, både inde i posen og rundt om posen. Når luften er suget ud af hele kammeret, forsegles posen. På dette tidspunkt er der helt lufttomt inde i både posen og i kammeret. Posen er på dette tidspunkt stadig ikke klasket sammen, da trykket er det samme både inde i posen og rundt om posen. Når posen er forseglet, lukkes luften automatisk ud af kammeret og posen klasker sammen. Resultatet er en fuldstændig lufttom vakuumpakning, som kun kan opnås med en kammervakuumpakker.

Maskinen har også en sej sylte- og marinade-funktion. Når du aktiverer den, så forsegler maskinen ikke. Så kan du placere en skål i kammeret. I skålen kan du f.eks. have kød i marinade eller grøntsager i eddikelage (hvis du vil sylte).

Maskinen suger alt luft ud af kammeret. Under vakuum vil du også suge luft ud af kød og grøntsager hvilket åbner porrerne. Når luften igen lukkes ind i kammeret, vil marinade eller eddikelagen trænge ind i kødet eller grøntsagerne. På den måde kan du opnå effekten af 1 døgns marinering eller syltning på under 2 minutter.

Når posen er lukket, kan du komme videre med din madlavning.


Køb den hos Sousvide.dk her.

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?

 •    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.

Sociale medier
Læs også